Vypadá to, že je nejvyšší čas se vybavit pořádnou mačetou, čutorou s vodou a nějakým kvalitním repelentem, jelikož nová survival desková hra Green Hell: The Board Game, na motivy stejnojmenné videohry, od společnosti Galaktus Games nás nechá přežívat v nehostinných a nebezpečných končinách amazonského pralesa.

Přečtěte si také: Nálož monster a mapa pro deskovku The Witcher: Old World

V deskovce Green Hell: The Board Game si opravdu prožijete zelené peklo, jelikož se chopíte role přeživších, kteří se snaží přežít v amazonském pralese, kde se pokusí udělat vše pro to, aby si udrželi zdravou mysl a plné žaludky.

V rámci traileru si můžeme všimnout, že celá hra se bude odehrávat na modulární mapě, která je složena z různých mapových dílů. Přeživší jsou na mapě znázorňování pomocí figurek. O pravidlech toho zatím moc nevíme a můžeme maximálně tak odhadovat podle zveřejněného traileru. Dle všeho to ale vypadá, že budete prozkoumávat zákoutí nebezpečného pralesa, hledat suroviny a následně s jejích pomocí vytvářet různé předměty. V průběhu hraní také dojde na stavění a vylepšování základního kempu.

Přečtěte si také: Kampaň pro Monster Hunter World: The Board Game si vede opravdu dobře

Za deskovkou stojí společnost Galaktus Games, která se v minulosti již jednou pokoušela o vytvoření deskové hry podle videohry. Jednalo se o Phantom Doctrine - Espionage Board Game. Ta bohužel na Kickstarter nikdy nedorazila, jelikož společnost byla donucena projekt zrušit kvůli malému zájmu ze strany fanoušků. Kromě Galaktus Games se bude na tvorbě Green Hell: The Board Game také podílet studio Creepy Jar, které stojí za videoherní předlohou.

Přesné datum kampaně zatím není známo, ale hra by se dle všeho měla na Kickstarteru objevit již brzy.

Deskové hry podle videoher nám v poslední době raší jako houby po dešti. Dneska například končí kickstarterová kampaň pro Monster Hunter World: The Board Game, v průběhu května na Kickstarter dorazí The Witcher Old World a v následujících měsících by se snad měla objevit kampaň na deskoherní adaptaci rogue-like deckbuilding titulu Slay the Spire. Do toho všeho brzy se dočkáme deskové hry Bloodborne: The Board Game, kterou v češtině vydává společnost Blackfire Games. Prostě, je rozhodně na co se těšit.