Minulé léto premiéroval nízkorozpočtový survival thriller jménem Fall, jemuž by se jednoznačně měli vyhnout jedinci, kteří se bojí výšek. A i přestože studio Lionsgate od snímku patrně nečekalo žádný super hit, nakonec snímek zaznamenal překvapivý komerční úspěch. Z rozpočtu 5 milionů dolarů se mu podařilo vydělat téměř 22 milionů, což rozhodně není špatný výkon. Fall tak bodoval především na Netflixu, kde se nějakou dobu držel v TOP 10 nejsledovanějších titulů hned v několika lokacích. Film se navíc dočkal poměrně pozitivních reakcí jak od kritiků, tak i od diváků.

Proto následující novinka asi nebude zas tak překvapivá. Společnost Tea Shop Productions, která pracovala na původním filmu, momentálně jedná s režisérem Scottem Mannem o nápadech na pokračování. Pokud by vše šlo dobře, produkce druhého dílu by mohla odstartovat už někdy v druhé polovině letošního roku. 

První film se zaměřil na dvě kamarádky jménem Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner). Becky se nějakou dobu vyrovnává s tragickou ztrátou svého milého, který zemřel při jejich horolezecké výpravě. Hunter ji však jednoho dne přesvědčí o tom, že se musí naučit překonávat svůj strach a neustále posouvat limity. Přemluví ji tak k tomu, aby společně vyšplhaly na vrchol více než půlkilometrové rádiové věže, která je navíc daleko od civilizace. A vzhledem k tomu, že jde o survival thriller, tak asi už víte, co bude následovat.

Jejich horolezecké dovednosti budou vystaveny velice vážné zkoušce poté, co na vrcholu věže uvíznou. Obě ženy tak hledají způsob, jak se z věže dostat samy. James Harris, jeden ze zakladatelů Tea Shop Productions, potvrdil, že už si s několika nápady pohrávají. Dočkat bychom se tudíž měli opět nějaké podobné podívané, kde určití nešťastníci uvíznou na dalším nezáviděníhodném místě. Co to ale bude tentokrát? To se holt budeme muset nechat překvapit. 

Otěží scenáristy a režiséra se patrně opět chopí Scott Mann, ovšem zatím není známo, z koho všeho se bude skládat obsazení. Pokud produkce skutečně začne ještě letos, druhého dílu bychom se mohli dočkat už někdy v roce 2024, ale uvidíme, zda na něj opravdu dojde.

Níže se můžete podívat na oficiální trailer k prvnímu dílu.