Když se řekne jméno Christopher Reeve, tak se většině lidí vybaví Superman, kterého herec poprvé ztvárnil ve stejnojmenném filmu v roce 1978. Když se řekne Tim Burton, tak v komiksovém světě se lidem vybaví film Batman z roku 1989 s nezapomenutelným Jokerem Jacka Nicholsona a Michaela Keatona v roli Temného rytíře.

A jelikož se svět kromě pandemické krize potácí i na vlně pořádného retra, tak se v DC Comics rozhodli zavzpomínat i na tyto dva legendární superhrdinské filmy. Superman ´78 a Batman ´89 dostanou totiž pokračování v komiksové podobě již tento rok.

Scénárista Sam Hamm a kreslíř Joe Quinones si berou na svá bedra Batmana ´89. Zajímavé je, že právě Sam Hamm psal scénář k oběma batmanovským filmům Tima Burtona. Joe Quinones nepatří mezi ty nejznámější komiksové osobnosti, ale jeho kreslířské schopnosti několikrát využily obě největší komiksové skupiny Marvel i DC.

Na pokračování příběhu Superman: The Movie pracuje méně známá dvojice Rob Venditti (Hawkman) a Wilfredo Torres (Batman ´66). Bude zajímavé sledovat, jak naloží s odkazem Supermana v podání již zesnulého Christophera Reevea, kterého režíroval Richard Donner a scénář připravoval Mario Puzo (Kmotr 1, 2, 3).

Obě série budou obsahovat šest sešitů a první sešity začnou vycházet již na konci července tohoto roku. Ke konci roku bychom se měli dočkat i všech kapitol v jednom velkém vydání. 

Určitě bude zajímavé sledovat, jak si gotický Batman ´89 a Superman ´78 povedou na komiksových stránkách. Bohužel ale není dostupná žádná informace o tom, jestli tohle komiksové retro bude dostupné i u nás a na Slovensku. Lákalo by vás to?