Pokračování live action komiksové týmovky Suicide Squad má konečně plnohodnotný Red Band Trailer. Jen si dovolím informativní poznámku, že Red Band Trailer znamená ukázku, obsahující R-kový rating. Na R rating se můžeme těšit i ve filmu samotném. V traileru vidíme, jak staré známe z původního filmu, tak mnoho nováčků a nových záporných hrdinů, kteří se stanou členy Sebevražedného oddílu

Těšit se tak můžeme na Harley Quinn v podání Margot Robbie, která je opět stylizovaná oproti předchozím filmům trošku jinak. Tentokrát ji uvidíme v barevně tradičnějším červenočerném kostýmu, a to je za mě teda určitě posun k lepšímu.

Na scénu se vrátí i Captain Bumerang (Jai Courney), Rick Flagg (Joel Kinnaman) a posledním představitelem, který se představil i v prvním díle, je samotná šéfka Task Force X Amanda Waller (Viola Davis). Zbytek týmového obsazení je zcela nový a pro většinu postav je to první live action představení.

Já osobně se těším nejvíce na postavu Bloodsporta, kterého si zahraje anglický herec Idris Elba. Ten v konkurenčním Marvelovském Universu ztvárnil strážce Bifrostu, duhového mostu spojující Midgard s Ásgardem. Elba není ale jediným hercem, který se objeví v Suicide Squad a zároveň má zkušenosti z konkurenční stáje.

Dalším je Sean Gunn a jeho lasičkovitá potvora Weassel, kterého známe z jiné týmovky, a to ze Strážců Galaxie, kde se představil v roli Kraglina, pravé ruky vůdce Plenitelů Yondua. I představitel Yonda (Michael Rooker) se ukáže v pokračování Suicide Squad jako dlouhovlasý blonďatý Savant.

Hodně prostoru ve filmu nejspíš dostane i John Cena s jeho Peacemaker. V roli jednoho ze záporáku se pak ukáže ex Pán času Peter Capaldi jako Thinker. Těšit se můžeme i na King Sharka, kterého ztvární Silvester Stallone. Trailer tak vyvrátil dohady o tom, že by roli měl hrát komik Steve Agee. Ten se ale pořád ve filmu může ukázat v nějaké jiné roli.

Jednou z nejvýznamnějších změn oproti původnímu filmu je změna na režisérském křesle. Zatímco internet volá po nesestříhané verzi prvního filmu od Davida Ayera, tak druhý film si vzal pod svou záštitu starší bratr Seana Gunna, James Gunn

Ano, ten James Gunn, který natočil fenomenální první Strážce Galaxie a druhé, né už tak dokonalé pokračování. Nicméně už na traileru je znát, že oba režiséři zvolili dost odlišný přístup k dané tématice.

Zatímco David Ayer se snažil dát Suicide Squad vážnější pojetí s hláškujícími herci, tak u Jamese můžeme předpokládat daleko větší komediálnost a šílenost. A už z traileru je to jasně vidět. Chemie mezi hrdiny bude opět fungovat (což fungovala i v prvním díle), ale celé je to posazené více do absurdna. 

Obzvlášť mi udělala radost přítomnost mysl ovládajícího záporáka Starra. Tahle megalomanská hvězdice je jedním z důkazů, že by se mohlo jednat o odlehčené dílo, kterým by dle mého mělo Suicide Squad být. 

Musím uznat, že mě trailer velmi potěšil a těším se na finální výsledek. Suicide Squad si určitě druhou šanci zaslouží a vypadá to, že James Gunn je tím pravým, který by mohl oblíbenou značku kvalitně obnovit. Nicméně stále musíme mít na vědomí, že skvělý trailer neznamená skvělý film, proto si na finální hodnocení musíme počkat.