Tak se zdá, že slavný a gorilami vychovaný hrdina spisovatele Edgara Rice Burroughse, jehož dílo znají miliony lidí po celém světě, se dočká dalšího filmového dobrodružství, tentokrát pod dohledem giganta Sony. The Hollywood Reporter nedávno informoval o tom, že významná společnost získala práva na natočení nového Tarzana.

Sony údajně chystá vytvořit zcela unikátní verzi postavy, která se bude od svých předchůdců v mnohém lišit, zaujmout by tak měla především nové a modernější publikum. Zatím však není známo, v jakých směrech se přesně bude Sonyho Tarzan od těch předešlých lišit. Stejně tak nevíme, kdo se chopí otěží režie a scénáře. Jelikož Sony teprve získalo práva, celý projekt je tak ještě v plenkách. 

Tarzan se během let dočkal celé řady filmových adaptací, přičemž mezi jeho nejslavnější představitele bezpochyby patří Johnny Weissmuller, který lidského krále džungle ztvárňoval v nejrůznějších snímcích během 30. a 40. let.

Mnozí diváci ale budou pravděpodobně lépe obeznámeni s filmem z roku 1984, který natočil Hugh Hudson. V něm Tarzana ztvárnil Christopher Lambert, přičemž ze všech hraných adaptací je tato verze asi nejznámější.

Samozřejmě ale nesmíme zapomenout ani na Disneyho animovaného Tarzana z roku 1999, který klasický a do jisté míry upravený příběh představil také dětskému publiku.

Co se týče nedávné doby, tak posledním velkým projektem byl snímek Legenda o Tarzanovi od Davida Yatese, kde slavného hrdinu ztvárnil Alexander Skarsgård. Ten se však příliš velké chvály věru nedočkal. 

Sony se tak údajně pokusí přijít s originálnějším pojetím celého slavného příběhu, přičemž doufá, že opět obnoví Tarzanovu pohasínající slávu. Zda se mu to skutečně podaří, je samozřejmě zatím ve hvězdách. Hodně bude záležet na tom, kdo se nakonec postará o režii a scénář.

Jaký je váš oblíbený film o Tarzanovi?