Společnost Hayoa Miyazakiho Ghibbli ještě tento rok vydá první kompletně 3D animovaný film na základě dětské knihy autorky Earwig and the Witch Diany Wynne Jones. Hayo Miyazaki bude na film pouze dohlížet, na režisérské křeslo usedne jeho syn Goro Miyazaki. Ten má však s režií svoje zkušenosti. Natočil Příběhy ze Zeměmoří od americké autorky Ursuly Kroeber Le Guin a From Up on Poppy Hill podle scénáře svého otce. To, že půjde o první kompletně 3D animovaný film, je velmi zajímavé. Ghibli se zatím soustředil na svojí 2D a animaci a CGI používal jen pro některé konkrétní scény.

Přečtěte si také: Netflix bude streamovat filmy od japonského Studia Ghibli

Světoznámý animátor jenž studio založil se netají tím, že je velký fanoušek autorčiny práce. Hlavně tedy její Japonské mutace.

 "JE TO OPRAVDU ÚŽASNÁ KNIHA. JEDNÁ SE O POSLEDNÍ DÍLO DIANY WYNNE JONESOVÉ A DÍKY KRESBÁM OD (ILUSTRÁTORKA JAPONSKÉ VERZE) [MIHO] SATAKE SE JEDNÁ O NESKUTEČNĚ PŮSOBIVÉ DÍLO. PŘEČETL JSEM JÍ PĚTKRÁT.“

HAYO  MIYAZAKI

Není to však poprvé kdy Myzaki přivedl autorčinu knihu na filmová plátna. Její fantasy román Zámek v oblacích byl zadaptován v roce 2004 a o dva roky později byl dokonce nominován na oscara. Poprvé po dlouhé době film vyjde v televizi. Stanice NHK uvedla, že snímek bude mít premiéru v zimě.

Já jsem opravdu zvědavý, co to bude znamenat pro budoucnost studia. Je to jenom menší vedlejší projekt nebo se chce nadále ubírat směrem počítačové grafiky? I to by dávalo smysl.

Přečtěte si také: Ghost in the Shell se vrací a fanoušci nejsou zrovna nadšeni

Je veřejným tajemstvím, že v Americe se 2D filmy už dávno neposílají do kina protože prostě nevydělávají tolik peněz. Anime vytvářená pro Netflix (tzn. americké publikum) např. Baki nebo nový Ghost in the Shell je taktéž CGI.