Srdcervoucí režijní debut Megan Parkové v podobě nadcházejícího dramatu The Fallout ukazuje, jak se zdánlivě normální den středoškoláků obrátí vzhůru nohama v důsledku děsivé střelby – a jak je tato střelba následně medializována pomocí sociálních sítí. Snímek získal cenu diváků v rámci filmového festivalu SXSW 2021, kde měl celosvětovou premiéru v polovině března 2021. Nyní jej téměř po roce připomíná oficiální trailer z dílny HBO Max, který oznamuje datum premiéry pro globální publikum. Ta připadá na konec ledna.

Napadlo vás někdy, jak byste se zachovali, kdyby vás od rutinního rozhovoru na školních záchodcích vyrušil ohlušující výstřel? Přesně takové situaci musí čelit Vada Cavell (Jenna Ortega), středoškolačka, jež zažívá emocionální rozklad poté, co střelba v prostorách její střední školy poznamená její přátele, rodinu a další vztahy na oběžné dráze dříve bezstarostného života. Vyrovnat se s traumatizujícími událostmi není ani zdaleka jednoduché a každý se s ozvěnou minulosti snaží poprat po svém, nakolik zaručený recept na překonání bolesti ze ztráty svých spolužáků zkrátka neexistuje.

Zatímco kdysi přihlouplý Nick (Will Ropp) se přes noc promění ve skalního obhájce obětí ve stínu senzacechtivosti, Quinton (Niles Fitch) se překvapivě ukáže jako emocionálně nejstabilnější, přestože je to právě on, kdo si na sobě nese fyzické následky ze střelby. Mezitím se pozornost všech středoškoláků upíná na Annu (Shailene Woodley), zkušenou psychoterapeutku, která jim pomáhá v těžkých časech plných posttraumatického syndromu najít světlo na konci tunelu.

Strhující drama The Fallout s dechberoucím hudebním doprovodem od americké zpěvačky Billie Eilish dorazí k divákům přesně ve čtvrtek 27. ledna 2022, kdy se objeví na kartě HBO Max. Hlavním protagonistům v něm budou herecky sekundovat Maddie Ziegler, Lumi Pollack, Julie Bowen nebo John Ortiz.