Pokud vás štvalo, že se na některé filmy a seriály ze streamovací služby Disney+ nemůžete podívat legálně, tak pro vás máme skvělou zprávu. Společnost Disney totiž oznámila, že jejich streamovací platforma se rozšíří až do 42 zemí. Mezi ně patří i Česká republika a Slovensko. A jelikož je Disney ve filmovém světě jeden z největších gigantů, který má ve zvyku odkupovávat další společnosti, uživatelé služby se tak mohou těšit na opravdu pořádnou dávku nejrůznějších filmů a seriálů. Diváci si tak budou moct vychutnat nejrůznější marvelovky, snímky ze světa Star Wars, dokumenty z National Geographic a také animáky od Pixaru. Služba poprvé odstartovala v listopadu roku 2019, od jejího vzniku si ji momentálně předplácí až sto osmnáct milionů uživatelů. Jistě, oproti nejlepším výsledkům Netflixu je to stále poměrně málo, ale nesmíme zapomenout, že se ještě stále jedná o poměrně mladou službu, která se teprve začíná pořádně rozšiřovat. 

A kolik přesně vás bude Disney+ stát? To zatím bohužel nevíme. V USA je to 8 dolarů měsíčně, což je asi 174 korun, ovšem na opravdovou cenu u nás si budeme muset počkat. Kromě České republiky a Slovenska se služba dostane i do zemí jako Albánie, Alžírsko, Andorra, Bahrajn, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvatsko, Egypt, Estonsko, Řecko, Maďarsko, Irák, Izrael, Jordán, Kosovo, Kuvajt, Lotyšsko, Libanon, Libye, Lichtenštejnsko, Litva, Malta, Černá Hora, Maroko, Makedonie, Oman, teritorium Palestiny, Polsko, Katar, Rumunsko, San Marino, Saudská Arábie, Srbsko, Slovinsko, Jihoafrická republika, Tunisko, Turecko, Spojené arabské emiráty, Vatikán a Jemen.

Služba k nám dorazí během léta 2022. 

Disney+ svou popularitou rychle dohání další streamovací velikány, kterými jsou například Netflix a HBO Go. V rámci jeho rozšíření do desítek dalších zemí je zcela nepochybné, že jeho popularita bude i nadále stoupat dál. Bude dostupná jak v televizích, tak i na mobilech, tabletech a počítačích.

Předplatíte si Disney+?