Mariova několikatýdenní nadvláda kin je u konce. Podle očekávaní mu korunu krále box officu přebral třetí díl Strážců Galaxie, který premiéroval minulý týden. A jak si řádně emotivní a závěrečný díl trilogie Jamese Gunna vede? Polepší se Marvel v očích fanoušků? Nebo nás čeká další malér, kterým byl i zoufalý třetí Ant-Man? Inu, v domácím prostředí, tedy ve Spojených státech, utržili Strážci 114 milionů dolarů, což je oproti Ant-Manovi o něco lepší výsledek, ten měl po svém zahajovacím víkendu na kontě zas 106 milionů.

Ale žádná velká sláva to také není. Například druhý díl Strážců z roku 2016 vydělal po prvním víkendu v domácím prostředí 146 milionů. Lepší start měl dokonce i Thor: Láska jako hrom z minulého roku, jenž začínal na 144 milionech. Když k tomu ještě ale připočteme mezinárodní tržby, tak celosvětově mají Strážci Galaxie 3 prozatím na kontě 282,1 milionů dolarů. Snímek bude muset ale ještě zabrat. Rozpočet filmu totiž činí až čtvrt miliardy, tedy 250 milionů dolarů, což z něho dělá jeden z nejdražších MCU snímku všech dob. A nezapomeňme, že něco stojí i například marketing a uvedení do kin.

Aby tedy třetí Strážci mohli být považováni za úspěšnou marvelovku, tak podle všeho by museli v tržbách přesáhnout hranici minimálně 800 milionů. Což rozhodně není nereálné, ale zároveň ani jisté. Uvidíme, co přinesou následující týdny. A pokud jste náhodou ještě neviděli naši recenzi, určitě si ji pusťte níže. 

Co se ostatních filmů týče, na druhém místě v žebříčku domácího box officu se umístil filmový Mario, který pro něj vydělal 18,6 milionů. Celosvětově má slavný kníratý opravář na kontě neuvěřitelných 1,15 miliardy dolarů, což z něho dělá nejenom nejvýdělečnější filmovou adaptaci videohry, ale zároveň i krále tržeb pro rok 2023.

Skvěle si vede i horor Smrtelné zlo: Probuzení, který pro domácí box office vydělal 5,7 milionů, celosvětově má již 114,8 milionů, což je vzhledem k nízkému rozpočtu (19 milionů) parádní výkon.

Na pátém místě se po minulém týdnu udržel i čtvrtý díl Johna Wicka, který vydělal ještě něco přes 2 miliony. S celosvětovými tržbami 406,1 milionů, což ze čtyřky dělá nejúspěšnější film série, tak může být studio Lionsgate spokojené.

Fantasy Dungeons & Dragons: Čest zlodějů se konečně podařilo přehoupnout přes dvě stě milionovou hranici, celosvětově tak má na kontě 203,6 milionů. I tak je to ale šíleně málo, studio Paramount tak čekají ztráty. Na start nové filmové frančízy můžeme zapomenout. 

V dnešním box office okénku vás tentokrát na nic do kina nepozveme, místo toho hodíme očkem po nadcházejících novinkách na streamovacích platformách, přesněji bude řeč o Netflixu. Na něm bude tento týden premiérovat akční podívaná jménem Matka, ve které se Jennifer Lopez ujme role chladnokrevné a zabijácké maminy.

A pokud jste fanoušci postapo a nevadí vám jihokorejská kinematografie, tak byste také mohli zkusit mrknout na seriál Rytíř v černém, ve kterém se podíváme na silně znečištěnou planetu Zemi, jež se pomalu dusí. Oba dva tituly budou na Netflixu premiérovat v pátek, tedy 12. 5. 2023. Níže se můžete podívat na trailery.