Jedna dlouhá a úmorná éra konečně skončila. Natáčení třetího dílu Strážců Galaxie, které odstartovalo na konci loňského podzimu, je u konce. Režisér James Gunn o tom informoval skrze svůj příspěvek na Twitteru, na který se můžete podívat níže. Pokud jste velcí MCU fandové, tak jste si určitě nemohli nevšimnout, že s výrobou třetího dílu se to neskutečně táhlo. Z velké části za to může Disney, který v roce 2018 Jamese Gunna z projektu vyhodil. Tehdy se totiž přišlo na to, že režisér v minulosti zveřejňoval poněkud provokativní a satirické tweety, ve kterých si dělal srandu ze znásilnění, jedenáctého září a masturbace. A i když to byla záležitost stará několik let, Disney se přesto rozhodl dát Gunnovi padáka. Nicméně na jaře roku 2019 byl Gunn přizván zpět ke kormidlu, tudíž práce na třetím díle mohly konečně začít. V té době měl už ale Gunn plné ruce práce s jinými projekty, tudíž muselo pokračování oblíbené marvelovky ještě nějaký čas počkat. Třetí díl se nyní ale konečně řítí do vod postprodukce. 

A co tedy všechno od třetího dílu čekat? Inu, v první řadě bychom měli počítat s tím, že se bude jednat o vůbec poslední film s ústřední bandou hrdinů, kterou natočí James Gunn. Film by to měl být taktéž emočně velice nabitý, vyšlo například najevo, že, když Karen Gillan (představitelka Nebuly) a Pom Klementieff (představitelka Mantis) dočetly scénář, obě dvě propukly v pláč. Je také velice pravděpodobné, že jeden z hrdinů v nadcházejícím díle zemře. Podle fanoušků to nejvíce hrozí Draxovi. Vychází například z teorie, jež se týká barev loga názvů jednotlivých filmů. Ona barva má vždy představovat určitý charakter, který má v nadcházejícím snímku zemřít. Vhledem k barvě loga názvu třetího dílu mnoho fanoušků předpokládá, že zubatá si tentokrát brousí kosu na Draxe. Ale to se necháme překvapit.

James Gunn taktéž fanoušky upozornil, že i když ve filmu bude opět dostatek humoru, v mnoha ohledech bude temnější. Taktéž upozornil na to, že třetí díl „nebude tím, co fanoušci čekají“. Během jistého rozhovoru na začátku roku například režisér prohlásil následující:

,,Tohle je pro nás konec, bude to naposledy, co diváci tým Strážců uvidí. Je to opravdu velkolepé a temné, navíc také odlišné od toho, co by lidé mohli očekávat. Chci zůstat věrný postavám a příběhu, taktéž chci dát lidem zakončení, které si celý děj zaslouží. To je vždy trochu děsivé. Dělám, co můžu.“

Ve trojce se každopádně dočkáme nejenom nové postavy jménem Adam Warlock (Will Poulter), ale taktéž se možná objeví i známý marvelovský padouch High Evolutionary, který dal v komiksech zabrat i samotným Avengerům. Ve snímku uvidíme staré známé herecké sympaťáky jako Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Bradley Cooper a Vin Diesel.

Oficiální premiéra je stanovená na 4. 5. 2023.