Cyberpunk Red, stolní RPG hra a zároveň prequel pro velmi očekávaný Cyberpunk 2077, se zpozdí. Důvodem je - jak jinak - koronavirová pandemie, která výrazně zpomalila produkci a nyní tvůrci nemají žádnou možnost, jak tuto stolní hru vydat dle plánu bez snížení její kvality. Nové jisté datum vydání bohužel neznáme a nejspíše ho ještě nějakou dobu znát nebudeme. Nicméně, dle slov společnosti R. Talsorian Games, která se o Cyberpunk Red stará, připadá v úvahu vydání na konci léta, nemusí to tak však být.

„Jednoduše vyjdeme a řekneme to. Průmysl TRPG byl pandemií dosti zasažen a neexistuje žádný způsob, jak hru v červnu uvolnit bez snížení kvality. Momentálně zvažujeme vydání na konci léta, ale dokud se svět neupokojí a věci nepřestanou kolísat, je naše křišťálová koule plná mlhy,“ stojí ve vyjádření společnosti.

Naštěstí si do doby, než Cyberpunk Red vyjde, můžete pořídit Cyberpunk Red: Jumpstart Kit, který obsahuje jak základy, tak vylepšená pravidla pro Netrunnery. Všechny komponenty jsou navíc kompatibilní se staršími verzemi Cyberpunku 2020. A kdyby vás ani tento balíček nezabavil, můžete se mrknout na video, kde celebrity hrají vůbec první verzi Cyberpunku Red - video najdete úplně nahoře.