Na konci léta nám stanice FX nadělí seriálovou podívanou, která krapet připomíná tu jednu epizodu z Dextera, v němž sympatický sériový vrahoun navštíví psychologa. Zde nás ovšem čeká patrně mnohem vážnější případ. Na trailer k nadcházejícímu seriálu The Patient se můžete podívat výše. Příběh bude vyprávět o psychologovi jménem Alan Strauss (Steve Carell), který teprve nedávno přijal nového pacienta. Tím se stal mladý Sam Fortner (Domhnall Gleeson), který Alanovi vyjeví své hrozivé tajemství. Sam je totiž sériovým vrahem, který má neustále nutkání brát životy. Proto se rozhodl vyhledat Alana s nadějí, že zkušený psycholog mu s jeho „stavem“ pomůže. 

Sám Alan se ale také musí potýkat s vlastními vnitřními démony. Nedávno se mu totiž zcela rozpadla rodina. Jeho manželka zemřela a jeho syn s ním přerušil veškerý kontakt. A v rámci jeho zármutku začíná pociťovat, že se též musí vypořádat s psychickými problémy. Věci ale půjdou od desíti k pěti poté, co se Sam rozhodne Alana držet jako rukojmího. Alan tak nemá na výběr. Buď se pokusí psychicky narušenému vrahovi doopravdy pomoct překonat jeho potřebu zabíjet, nebo na něj čeká stejný osud, který postihl veškeré Samovy oběti. Zatímco je ale ve vrahově zajetí, Alan si tak začne v hlavně srovnávat veškeré události, které se týkají jeho rozpadlé rodiny. 

Tvůrci a hlavními scenáristy se stali Joel Fields a Joseph Weisberg, kteří se oba podíleli na povedeném seriálu Takoví normální Američané z roku 2013. Na režii jednotlivých epizod se podíleli také Kevin Bray a Gwyneth Horder-Payton. Dále si v seriálu zahrají Linda Emond, David Alan Grier, Andrew Leeds, Laura Niemi a Alex Rich.

Oficiální premiéra je stanovená na 30. 8. 2022.