Starsky & Hutch, slavné poldovské duo ze 70. let, se vrátí v připravovaném remaku, který chystá Fox Entertainment. Opět by se mělo jednat o seriál, nicméně tentokrát by se měli oba dva detektivové vrátit v ženských podobách.

Server The Hollywood Reporter oznámil, že chystaný remake by měly vést dvě herečky. Ztvárnit by tak měly policistky Sashu Starsky a Nicole Hutchinson. Příběh by se měl točit kolem tajemného zločinu, jenž se kdysi odehrál ve městě Desert City. Zároveň by ale obě hrdinky měly počítat s tím, že jejich přátelství bude vystaveno jakési zkoušce, navíc přijdou na stopu záhadě, kvůli které byli otcové každé z nich před 15 lety posláni do vězení za zločin, jenž nespáchali. Zatím však není vůbec známo, kdo by mohl obě dvě protagonistky v chystaném seriálu ztvárnit. 

Nutno ovšem dodat, že celý projekt ještě od Foxu nedostal zelenou. Tu dostane až ve chvíli, kdy jeho šéf Michael Thorn dostane do rukou scénáře, které pak musí schválit. Thorn pro The Hollywood Reporter odhalil, že na scénářích momentálně pracují Sam Sklaver a Elizabeth Peterson. Sklaver je jedním z tvůrců mysteriózního krimi seriálu Prodigal Son, který vyšel v roce 2019. Na něm se jako scenáristka podílela také Elizabeth Peterson, která ještě psala epizody pro seriály jako Containment (2016), Na tenkém ledě (2020) a Doktoři (2018).

Jakmile Thorn veškeré scénáře dostane do rukou a zhodnotí je, tak teprve poté rozhodne, zda se bude moct celý projekt posunout do další fáze, která bude patrně mimo jiné zahrnovat pátrání po režisérech a hercích.  

Původní série z roku 1975, kde hlavní duo detektivů ztvárnili Paul Michael Glaser a David Soul, patří ve Spojených státech mezi seriálovou klasiku, ovšem v našich končinách je spousta lidí asi lépe obeznámena s filmovou verzí od Todda Phillipse z roku 2004, v němž si titulní duo zahrála dvojka Ben Stiller a Owen Wilson.

Zda se ale zadaří i chystanému ženskému remaku, je zatím ve hvězdách. V následujících měsících bychom se od Thorna mohli dočkat konečné odpovědi, která určí osud celého projektu.