Minulý rok bylo během akce Star Wars Celebration potvrzeno, že se animovaná antologie Star Wars: Vize, která se v nabídce Disney+ objevila v roce 2021, dočká druhé řady. Ta nese v originále název Star Wars: Visions Volume 2 a namísto kolekce krátkých anime filmů od japonských tvůrčích týmů nám hodlá nabídnout devět příběhů od animačních studií z celého světa. A nyní už víme, kdy se na výsledek této změny budeme moci podívat.

Druhá řada seriálu Star Wars: Vize se dočká premiéry na Disney+ už 4. května/mája 2023. Vyjde tedy během oficiálního dne Star Wars, který s ohledem na formální název May the 4th připadá každý rok právě na toto datum. Dá se přitom očekávat, že podobně jako v případě první sezóny vyjdou v jeden den všechny díly.

Společnost Lucasfilm však na oficiálním Star Wars webu odhalila nejen datum vydání, ale také podrobnosti o tom, jak se jednotlivé krátké filmy, které druhou sezónu tvoří, jmenují a kdo přesně je má na starosti. Kompletní seznam najdete níže.

Sith - studio El Guiri, scénář a režie Rodrigo Blaas (Španělsko)

Screecher’s Reach - studio Cartoon Saloon, režie Paul Young (Irsko)

In the Stars - studio Punkrobot, scénář a režie Gabriel Osorio (Chile)

I Am Your Mother - studio Aardman, režie Magdalena Osinska (Velká Británie)

Journey to the Dark Head - Studio Mir, režie Hyeong Geun Park (Jižní Korea)

The Spy Dancer - Studio La Cachette, scénář a režie Julien Chheng (Francie)

The Bandits of Golak - studio 88 Pictures, režie Ishan Shukla (Indie)

The Pit - studia D’art Shtajio a Lucasfilm Ltd., režie LeAndre Thomas a Justin Ridge, scénář a produkce LeAndre Thomas (Japonsko a Spojené státy)

Aau’s Song - studio Triggerfish, scénář a režie Nadia Darries a Daniel Clarke (Jižní Afrika)

Závěrem nám dovolte jednu poznámku. Pokud zase někoho napadne využít Star Wars: Vize jako podklad nového románu pro dospělé, snad proboha dopadne lépe a skončí ve zkušenějších rukou než ta otřesná slátanina jménem Star Wars: Ronin - A Visions Novel.