V minulosti bývalo zvykem, že významné videohry ze světa Star Wars doprovázely novelizace nebo zcela nové, ale související příběhy vydané v románové podobě. Star Wars Jedi: Fallen Order z roku 2019 však doplnil pouze komiks Star Wars Jedi: Fallen Order - Dark Temple od Marvelu, a i když se planeta Bracca z úvodu hry objevila v knize Star Wars: Resistance Reborn, která také vyšla během podzimu 2019, nebylo to tak úplně totéž, na co jsme bývali zvyklí díky jiným významným herním zážitkům z předaleké galaxie.

Nakonec se ale tento stav přece jen změní, byť spíše v souvislosti s chystaným pokračováním příběhu Jedie Cala Kestise a posádky lodi Stinger Mantis, tedy s projektem Star Wars Jedi: Survivor. Společnost Lucasfilm dnes totiž oznámila vývoj románu Star Wars Jedi: Battle Scars, který na zahraničním trhu vyjde 7. 3. 2023 a který vydá nakladatelství Del Rey. To znamená, že půjde o knihu určenou dospělým čtenářům.

Autorkou Battle Scars je Sam Maggs, která nám má ve své knize nabídnout zbrusu nový příběh s Calem Kestisem a jeho přáteli v hlavních rolích. Tento příběh je přitom zasazený do období mezi událostmi her Star Wars Jedi: Fallen Order a Star Wars Jedi: Survivor, takže půjde o prequel chystané novinky od Electronic Arts a studia Respawn Entertainment, autorů prvního dílu.

Velcí příznivci Fallen Orderu pak nejspíš ví, že hru po čase doplnil i artbook od Dark Horse. Chystaný druhý díl tak nepřekvapivě čeká totéž, jelikož byla nově oznámena také kniha The Art of Star Wars Jedi: Survivor. Na jejích stránkách najdeme jako obvykle komentář tvůrců, který přiblíží okolnosti vývoje hry, stejně jako množství konceptů a kreseb. To všechno v pevné vazbě.

The Art of Star Wars Jedi: Survivor vyjde 2. 5. 2023, což znamená, že rozptyl vydání knižních doplňků je podobně jako v případě nedávno oznámených akčních figurek od Hasbra natolik velký, že z něj nelze dost dobře vyčíst, kdy přesně by mohla vyjít samotná hra. Nadále tedy platí, že Star Wars Jedi: Survivor vyjde během roku 2023 ve verzi pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.