Nadcházející Star Wars: The High Republic multimediální projekt Lucasfilmu byl odložen na začátek příštího roku a nemůže za to nic jiného než koronavirová krize. „Vzhledem k této bezprecedentní době jsme se rozhodli přesunout odstartování Star Wars: The High Republic na leden 2021, abychom se ujistili, že spuštění bude tak velké a epické, jak si zaslouží,“ prohlásil kreativní ředitel Lucasfilm Publishing Michael Siglain na oficiální stránkách StarWars.com.

Přečtěte si také: Probíhá budování nové Star Wars éry - The High Republic

Knihy The High Republic: Light of the Jedi (Světlo Jediů) od Charlese Soulea a The High Republic: A Test of Courage (Zkouška odvahy) od Justiny Ireland vyjdou přesně 5. ledna/januára 2021. Zatímco The High Republic: Into the Dark (Do temnoty) od Claudie Gray je nově naplánována na 2. února/februára příštího roku. Vydání Souleova románu se mělo shodovat se srpnovým setkáním fanoušků v kalifornském Anaheimu a rozjet toto zcela nové období. Také víme, že jsou v plánu komiksy od vydavatelství IDW a Marvel, ale jejich nová data vydání budou zveřejněna později.

Éra High Republic se odehrává zhruba 200 let před filmem Skrytá hrozba. Zatím Lucasfilm Story Group neplánuje žádné filmy nebo seriály z této éry, a měly by prozatím zůstat jen na stránkách komiksů a knih. (Ale samozřejmě víme, jak moc je Disney konzistentní). O příběhu víme jen to, že Jedie by pro tentokrát neměli obtěžovat Sithové, ale „nová neznámá hrozba“. Já osobně si rád počkám. Alespoň se mohu utěšovat představou, že autoři budou mít více času na dopilování příběhů.