Dobrodružná sci-fi franšíza Star Trek se zdá být nesmrtelná. Svět, kterému vévodí akce, specifický humor a vesmírná loď Enterprise reprezentující Spojenou federaci, jež má objevovat nejen nové světy, ale také civilizace a obecně nový život, se otiskne do nového celovečerního snímku. Na jeho scénáři aktuálně pracuje Kalinda Vazquez.

Film bude produkovat J. J. Abrams pod záštitou vlastního studia Bad Robot. To se v minulosti podepsalo pod produkcí úspěšné filmové Star Trek trilogie zahrnující původní snímek z roku 2009 a podtituly Into Darkness (2013) a Beyond (2016). Co se týče scénáře, tak na tom v současnosti pracuje Varquez coby zkušená autorka šesti epizod seriálu Star Trek: Discovery (2017). Podílela se také na scénáři několika dílů seriálu Fear The Walking Dead (2015), nicméně s formátem celovečerního snímku doposud žádné zkušenosti neměla.

Přečtěte si také: Produkce sequelu akčního sci-fi Ready Player One je oficiálně potvrzena, snímek se nachází v rané fázi vývoje

Na podrobnosti o tom, jak bude vypadat výsledný příběh, si fanoušci Star Trek universa budou muset ještě nějakou dobu počkat. Spekuluje se však o tom, že by se ve filmu měli objevit herci Chris Pine (kapitán Kirk), Zachary Quinto (Spock) a Simon Pegg (Scotty). Nikdo z řad tvůrců ale podobné domněnky nepotvrdil. Za informační bariérou se nachází také možné datum premiéry.

Tento projekt je v současnosti pravděpodobně jediným připravovaným filmem ze světa Star Treku. Přestože se v minulosti už objevily pokusy o znovuoživení této oblíbené franšízy, a to dokonce ze strany zvučných jmen jako Quentin Tarantino či Noah Hawley, všechny skončily neúspěchem už v raných fázích preprodukce.