Čtvrtý díl filmové série Star Trek měl spatřit světlo světa již v roce 2018. Alespoň tak to naplánovala společnost Paramount, která chtěla, aby se film soustředil na cestování časem, kde by se kapitán T. Kirk (Chris Pine) a jeho zesnulý otec (Chris Hemsworth) díky cestování časem znovu shledali a vydali se vstříc novým dobrodružstvím. Oba herci však roli odmítli. A to údajně kvůli finančním záležitostem. V roce 2018 byla tedy produkce filmu zastavena. Nyní je však možné, že dalšího dílu přeci jen dočkáme.

Paramount již potvrdil, že zahájil jednání s představiteli hlavních rolí, kterými jsou Chris Pine, Zachary Quinto a Zoe Saldaña, aby se do svých rolí vrátili, přičemž produkce by měla začít již koncem tohoto roku. Vrátit by se samozřejmě měli také Karl Urban jako Dr. Bones, John Cho jako Sulu a Simon Pegg v roli Scottyho. I tato trojka jistě přirostla k srdci nejednoho fanouška této filmové série.

Do režisérského křesla usedne Matt Shakman, stojící za seriálem WandaVision, který byl Paramountem osloven již minulé léto. Při natáčení bude také přítomen J. J. Abrams, který má na starosti chod celé franšízy. Na tvorbě scénáře pracují Josh Friedman (Snowpiercer) a Cameron Squires (WandaVision). Společnost zatím neposkytla informace k ději, můžeme však očekávat, že se film bude odehrávat po událostech třetího dílu.

Podle původního scénáře ke čtvrtému Star Treku se měl kapitán Kirk setkat se svým otcem (Chris Hemsworth). To by bylo možné jen díky cestování časem, protože jak mnozí jistě vědí, Kirkův otec George se na začátku prvního filmu obětoval, aby svého syna zachránil. Podle Hemswortha by však takový film byl akorát zklamáním a nedůstojným pokračováním. To byl také jeden z důvodů, proč se produkce v roce 2018 neuskutečnila. O natočení dalšího Star Trek filmu poté projevil zájem samotný Quentin Tarantino. Nebylo však jasné, zda by do rolí obsadil již známé herce, nebo by dal příležitost jiným hercům.

Přečtěte si také: Dlouho očekávaný Star Trek 4 našel nového scenáristu. Zase

Poslední díl z roku 2016, Star Trek Beyond, se dočkal kladného hodnocení. A to jak ze strany kritiků, tak ze strany fanoušků. Kromě Mission: Impossible je Star Trek jednou z největších franšíz studia, takže není překvapením, že se Paramount již tolik let snaží o natočení dalšího pokračování.

Datum premiéry filmu ještě není známé, ale jelikož patřím mezi nadšené fanoušky filmové trilogie, na pokračování se už teď těším. Máte to tak stejně? Nebo dáváte přednost spíše původním filmům a seriálu?