Mnozí fanoušci DC se ještě stále vzpamatovávají z šoku, když zjistili, že James Gunn a Peter Safran, nynější šéfové DC Films, nakonec zmařili návrat Henryho Cavilla jakožto Supermana, v rámci čehož bude do role slavného superhrdiny obsazen někdo mladší. Několik týdnů po této události se ale začaly vynořovat zvěsti o tom, že nový film o Supermanovi, který se zaměří na jeho mladá léta, už možná má předního kandidáta pro hlavní roli.

Je jím australský pětadvacetiletý herec Jacob Elordi, který se proslavil především díky úspěšnému seriálu Euforie z roku 2019. Svůj herecký debut ale už zaznamenal ve snímku Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta, který vyšel v roce 2017. Jaké jsou ale šance, že role Supermana připadne právě jemu? 

Zatím se zdá, že zas tak velké ještě nejsou. Elordi sice mezi fanoušky na sociálních sítích patří mezi populární kandidáty, ale na tuto představu zareagoval i sám James Gunn, který se vyjádřil následovně:

,,Můj názor je takový, že do role Supermana ještě nebyl nikdo obsazen. Výběr obsazení, jak je tomu u mě téměř vždy, proběhne až po dokončení scénáře, případně těsně před jeho dokončením. A k tomu ještě nedošlo. V nejbližší době oznámíme nové informace, ale casting na Supermana mezi nimi nebude.“

I přestože se nový snímek zaměří na mladšího Supermana, Gunn fanoušky ujistil, že se nebude jednat o další origin story. Odchod Cavilla z role ale mnozí fanoušci stále nechtějí Gunnovi odpustit, i nadále tak podepisují nejrůznější online petice za to, aby byl vyhozen z pozice šéfa DC Films. Na konci minulého roku se Gunn k rozhodnutí vyjádřil následovně:

,,Naše volby pro DCU jsou založeny na tom, co považujeme za nejlepší pro příběh a nejlepší pro postavy DC, které existují již téměř 85 let. Možná jsou tato rozhodnutí skvělá, možná ne, ale jsou učiněna s upřímnou vášní, integritou a ohledem na příběh. Když jsme nastupovali do funkce, byli jsme si vědomi toho, že nastane období nepokojů, že někdy budeme muset činit obtížná a ne tak zřejmá rozhodnutí, zvláště v důsledku roztříštěné povahy toho, co před námi stálo. Ve srovnání s naší prací umělců a správců při vytváření široké a úžasné budoucnosti pro DC, to však pro nás ničím nebylo.“

Změny v DC se taktéž dotkly třetího dílu Wonder Woman, kterého se patrně už nikdy nedočkáme, dále Black Adama, jenž si také dává pauzu na neurčito, a i Aquamana, u něhož je zas možné, že po vydání druhého dílu Jason Momoa z role podvodního superhrdiny vystoupí, aby se mohl stát novou filmovou tváří drsňáckého anti-hrdiny Loba. Necháme se každopádně překvapit, co přesně budou obsahovat nadcházející informace, které Gunn slíbil.

Máte svého vlastního kandidáta, který by se vám v roli mladšího Supermana líbil?