Během let došlo na oznámení příprav filmových a seriálových adaptací celé řady her. Adaptací, u nichž jsme již většinou stihli zapomenout, že se o nich kdy mluvilo. Jednou z nich je nepochybně Life is Strange. V roce 2016 společnost Legendary a její odnož Legendary Television oznámila přípravy seriálu vycházejícího z populární série od Square Enix a studií Dontnod Entertainment a Deck Nine, od té doby jsme toho ale o projektu mnoho neslyšeli. Až doteď.

Server Hollywood Reporter nově informoval, že snahy o realizaci seriálové adaptace Life is Strange nadále pokračují a právě dostaly čerstvou posilu. Je jí Shawn Mendes, oceňovaný zpěvák a skladatel, který začne na Life is Strange pracovat společně se svým kolegou Andrewem Gertlerem z týmu Permanent Content. Na vzniku seriálu se dále podílí společnosti Legendary Television a dj2 Entertainment a nově také Anonymous Content. Pod touto značkou najdeme seriály jako Temný případ (True Detective) nebo Proč? 13x proto (13 Reasons Why).

Zatím bohužel nevíme, kdy se budeme moci na seriál podívat, samozřejmě za předpokladu, že bude zdárně dokončen, a o čem vlastně bude. Mnozí fanoušci se dle očekávání celého projektu obávají, protože Life is Strange je série, v níž hrají velkou roli volby hráčů. Nezapomínejme ale na to, že značka již nějakou dobu funguje i na poli komiksů od Titan Comics, ty však dějově navazují na jeden ze dvou konců prvního dílu Life is Strange z roku 2015. Tudíž vychází ze základů, které jsou fanouškům povědomé, a využívají nejen nové, ale také dobře známé postavy z celé série.

Pokud by se ale seriál pokoušel o vlastní příběh, výsledek by mohl dopadnout o dost jinak než relativně kladně přijímané komiksy. Nemluvě o možnosti, že tvůrci televizní série vezmou příběh některé z her a pokusí se ho vyprávět po svém. V takovém případě by ale měli určitě z čeho vybírat, jelikož Life is Strange aktuálně zahrnuje nejen původní hru, která se příští rok dočká remasteru, ale také prequel Life is Strange: Before the Storm, dále Life is Strange 2 a chystaný titul Life is Strange: True Colors. Nezbývá tedy než doufat, že pokud někdy seriál opravdu vznikne, nezařadí se po bok takřka nekonečné řady herních adaptací, na nichž by fanoušci originálu nejraději zapomněli. Každý z nás si nepochybně dokáže vzpomenout na nejeden příklad takového nešťastného výsledku.