Už v půlce minulého měsíce odsouhlasili akcionáři ze společnosti Discovery fúzi s WarnerMedia, přičemž transakce se již završuje. Oficiálně by k fúzi mělo dojít někdy během následujících týdnů, ne-li dnů. Discovery tak WarnerMedia odkupuje za 43 miliard dolarů. Díky tomu tak vznikne společnost Warner Bros. Discovery, která také začne slučovat některé své divize uvnitř samotných podniků. Nutno také dodat, že obě dvě původní společnosti měly své vlastní streamovací platformy. Pro WarnerMedia to bylo samozřejmě HBO Max, přičemž pro Discovery zas Discovery+. Co tedy spojení znamená uživatele, kteří si první uvedenou platformu předplácejí? 

Jak se zdá, obě dvě streamovací služby by se tak měly spojit do jedné. Gunnar Wiedenfels, finanční ředitel společnosti Discovery, o tom během investorské konference prohlásil následující:

,,Jednou z nejdůležitějších věcí je, že věříme v kombinovaný produkt, nikoli v balík. Věříme, že šíře a hloubka této nabídky obsahu bude fenomenální nabídkou spotřebitelské hodnoty. Abychom se ale dostali do tohoto bodu a udělali to způsobem, který bude pro naše předplatitele skutečně skvělým uživatelským zážitkem, tak to bude nějakou dobu trvat. Opět zdůrazňuji, že to není nic, co se stane za týdny. A doufejme, že ani ne za roky, ale už za několik měsíců. A my mezitím začneme pracovat na dočasném řešení.“

Jelikož by tedy platforma nabídla více obsahu, je velice pravděpodobné, že se služba zdraží. To však zatím ještě není potvrzené. Wiedenfels každopádně potvrdil, že jednotné předplatné nabídne dva tarify. Ten levnější s reklamou, dražší zas bez něj. Otázkou také je, zda fúze ovlivní i samotný název služby HBO Max. Ale to se dozvíme patrně až za několik měsíců. 

HBO Max svým uživatelům nabízí obsah z filmových archívů Warner Bros., DC, HBO, CNN, The CW, Cartoon Network, TBS a mnohých dalších. Jakmile však dojde ke spojení s Discovery, v nabídce by měla být i dokumentární tvorba z dílen Animal Planet, Travel Channel, Food Network, Discovery a mnohých dalších. Platforma by tak díky tomu mohla lépe konkurovat Disney+, jehož služba také kromě filmů a seriálů obsahuje celou řadu dokumentárních pořadů.

Na následujícím obrázku se můžete podívat na všechny značky společností WarnerMedia a Discovery, které budou spojeny do Warner Bros. Discovery.