Američtí autoři Cullen Bunn (The Sixth Gun, Shadowman) a JimmyZ Johnston připravují ve spolupráci s italským ilustrátorem Federicem de Lucou (Creepy, The Ghost Maker) novou komiksovou sérii s názvem Democritus Brand and the Endless Machine, která spadá do žánru steampunk a lovecraftovský horor. Vypadá to tedy jako velice zajímavý projekt.

Začátek příběhu nás zavede do roku 1861, kdy archeologové v Egyptě naleznou velice neobvyklou mumii. I když je tělo tisíce let staré, vypadá jako cyborg, který je poháněný párou. Mumie je důkazem, že Zemi kdysi dávno navštívila jakási vyspělá mimozemská civilizace. Celý nález poté vede k obrovské průmyslové revoluci. Ta se však lidstvu velice vymstí.

O 30 let později se svět změnil k nepoznání. Všude jsou saze a městský vzduch se nedá dýchat. Chudí lidé nemají co jíst, zatímco ti bohatí využívají techniku a alchymii k prodloužení svého života. Vylepšení vojáci Koruny vládnou na ulici tvrdou rukou. Všichni chudí obyvatelé žijí ve strachu a v bídě, protože stroje převzaly všechnu práci.

A přesto závod v objevování stále pokračuje. Odvážný a chytrý profesor Democritus Brand v doprovodu nebezpečné diletantky, která si říká Hraběnka, Conroye, vojáka Koruny Zylphia a pneumatického robota Číslo 12 se vydávají vyřešit obrovskou záhadu. Tato záhada by mohla odemknout tajemství světa a vesmíru, nebo také zničit zdravý lidský rozum.

Aby však komiks mohl vyjít, tvůrci budou potřebovat peníze na vydání. Proto se obrátili na oblíbenou crowdfundingovou stránku Kickstarter, kde chtějí vybrat finance na vydání prvních dvou sešitů. Během 4 dnů dokázali vybrat 5491 $ z potřebných 7500 $. Kampaň tedy probíhá zatím velice úspěšně. Uvidíme, jestli se za dalších 26 dnů povede překročit minimální částka a další stretch goaly, které jsou zatím utajené.

Přečtěte si také: Komiks Sagas of the Shield Maiden nás zavede do role vikinské válečnice

Pokud byste měli zájem o fyzickou kopii, není problém. Doprava cen platí pro celý svět. Za oba dva tištěné díly zaplatíte 20 $. Digitální verze vás vyjde na 10 $. Zakoupit můžete taktéž samotný první díl v obou verzích. Své odměny byste se měli následně dočkat v listopadu/novembri 2020. Na komiks můžete přihodit na tomto odkaze.