V roce 2018 se herec a režisér John Krasinski pochlubil se svým originálním hororovým dramatem, které neslo název Tiché místo. Příběh vyprávěl o rodině, která se snaží v tichosti přežít v postapokalyptickém světě, jenž byl zdevastován hrozivými stvůrami z vesmíru. Smrtící netvoři, proti kterým lidské zbraně téměř nic nezmůžou, májí extrémně vyvinutý sluch, díky kterému jsou schopní vyhledat nešťastníky, kteří ve své pošetilosti dělají příliš velký kravál. Rodina tak žije daleko od zbytků chátrajících měst, přičemž se snaží žít co nejtišším životem, aby byli v bezpečí. Jelikož první díl slavil úspěch jak kritický, tak i komerční, začal Krasinski pracovat na dvojce, které jsme se dočkali minulé léto. Tím však celá série nekončí. V přípravě je totiž spin-off, který se zaměří na zcela nové hrdiny. John Krasinski ho už ale natáčet nebude. 

Připravovaný spin-off by měl podle nejnovějších informací natočit Michael Sarnoski, poměrně neznámý filmař, který minulý rok představil světu působivě pochmurný snímek Pig Nicolasem Cagem v hlavní roli. Režisér však o nabídce zatím pouze jedná, oficiálně se otěží režie zatím ještě neujal. Původně měl spin-off natočit Jeff Nichols, který byl zároveň Krasinskiho první volbou, ale ten během podzimu minulého roku od projektu vycouval. Spin-off se každopádně bude odehrávat v jiném koutě USA, kde se přeživší snaží přežit v nebezpečném světě, který je plný vraždících monster. To logicky znamená, že herečka Emily Blunt, která v obou předchozích dílech ztvárnila matku hlavní rodinky, se v připravovaném filmu neobjeví. I přestože se ale o snímek už postará pravděpodobně Sarnoski, bude vycházet podle námětu, který už má Krasinski vymyšlený. 

Premiéra filmu je zatím stanovená na 31. 3. 2023. A i když studio Paramount zatím neoznámilo žádný odklad, je poměrně možné, že k němu eventuálně dojde. Není ale divu, že se studio chce celé filmové série pevně držet, oba dva díly, které měly poměrně malý rozpočet, vydělaly kolem 300 milionů dolarů. Zda se ale Sarnoski se studiem nakonec dohodne a kývne jim na post režiséra, je zatím ve hvězdách.