Kromě Madame Web se v budoucnu dočkáme ještě jednoho spider-manovského spin-offu. Tím bude snímek El Muerto, který bude vyprávět o stejnojmenném antihrdinovi a wrestlerovi, který se v původních komiksech s pavoučím hrdinou střetne. A nyní už konečně víme, kdo se ujme otěží režie.

Jak se zdá, film nakonec natočí Jonás Cuarón. Že vás zaujalo příjmení? Ano, skutečně se jedná o syna Alfonsa Cuaróna, slavného mexického filmaře, který je zodpovědný za vynikající snímky jako Harry Potter a Vězeň z Azkabanu, Potomci lidí a Roma. Jonás tak kráčí v otcových stopách, přičemž El Muerto bude jeho prvním vysokorozpočtovým snímkem, který natočí. Tak uvidíme, zda zdědil po tátovi talent. 

Mladý Cuarón už například zrežíroval thriller Desierto z roku 2015, plus taktéž svému otci pomáhal se scénářem na jeho slavném filmu Gravitace z roku 2013. El Muerto bude ale bezpochyby doposud největším a nejnáročnějším projektem, na kterém kdy pracoval. Tak mu budeme držet palce!

V původních komiksech je El Muerto, případně také Juan-Carlos Estrada Sanchez, zápasník, jehož maska a superschopnosti se dědí z generace na generaci. Aby se takovým zápasníkem mohli stát, museli noví zápasníci prokázat, že jsou hodni porazit El Dorada. Věci ale nepůjdou úplně podle plánu, za což zaplatí životem Juanův vlastní otec. Následně tak bude mít 10 let na to, aby dokázal, že je hoden svého prvorozenství a získal právo říkat si El Muerto. Ona cesta za sebepoznáním ho nakonec postaví proti Spider-Manovi. Jak ale bude tento příběh představen v připravovaném filmu? To se necháme překvapit. 

Komiksového antihrdinu ve spin-offu ztvární úspěšný portorický rapper Bad Bunny (Benito Antonio Martínez Ocasio), který si nedávno zahrál postavu zabijáka Vlka v povedeném akčňáku Bullet Train. Scénář si vzal na starost Gareth Dunnet-Alcocer, který zároveň píše nadcházející DCEU film Blue Beetle.

El Muerto by měl v kinech premiérovat 12. 1. 2024.