Jelikož John Wick patří mezi nejznámější a nejúspěšnější akční série současnosti, není divu, že studio Lionsgate chce její značku rozšiřovat skrze nejrůznější spin-offy. Jedním z nich bude také snímek Ballerina, v němž si hlavní roli zahraje kubánská kráska Ana de Armas. A jelikož v létě už měl projekt na palubě jak režiséra, tak i hlavní scenáristku, samotný start natáčení už byl za rohem.

A skutečně, Jon Feltheimer, šéf výše zmíněné společnosti Lionsgate, na nedávné konferenci uvedl, že Ballerina vstoupí do hlavní části produkce již tento týden. Těšit se tak můžeme na příběh mladé nájemné vražedkyně, jež se své zabijácké řemeslo naučila na baletní škole, kterou jsme už mohli vidět ve třetím díle Johna Wicka. A když už je o něm řeč, tak je nutné zmínit, že mladá vražedkyně se také vydá na svou vlastní cestu pomsty. 

Kdosi totiž povraždí celou její rodinu, tudíž naše hrdinka si umane, že všechny zodpovědné bez milosti zlikviduje. To je však stále zatím vše, co o hlavním ději víme. Otázkou tedy i nadále zůstává, zda se ve filmu objeví i postavy, které se již objevily ve Wickově příběhu.

O scénář se každopádně postaral jak Shay Hatten, který se podílel na tvorbě třetího a čtvrtého dílu Johna Wicka, tak i herečka a oscarová scenáristka Emerald Fennell, jež minulý rok zabodovala se svým povedeným snímkem Nadějná mladá žena. Tak doufejme, že pod jejich vedením vzniklo dílo, které nebude dělat našemu Johnovi ostudu! 

O režii Balleriny se postará Len Wiseman, tvůrce upírské filmové série Underworld, který také například natočil čtvrtý díl Smrtonosné pasti a remake Total Recallu z roku 2012.

Ve výrobě je také seriálový spin-off jménem The Continental, který se zaměří na stejnojmennou zabijáckou organizaci z původních filmů. Ten by se měl v budoucnu objevit na Amazonu.

Datum premiéry pro Ballerinu zatím neznáme. Očekávaného čtvrtého dílu Johna Wicka se dočkáme na začátku jara příštího roku.