Filmové univerzum Johna Wicka se bude rozrůstat nejenom skrze další filmy se zabijáckým Keanu Reevesem, ale také přes určité spin-off projekty, kterých se dočkáme v následujících letech. Jedním z nich bude i film Ballerina, ve kterém se v hlavní roli objeví Ana de Armas. Ta si zahraje mladou nájemnou vražedkyni, jež se ono zabijácké řemeslo naučila na baletní škole, kterou jsme už mohli vidět ve třetím díle Johna Wicka. Jednoho dne se tak vydá na cestu krvavé odplaty, aby mohla pomstít svou povražděnou rodinu. To je bohužel zatím vše, co o hlavní dějové linii víme, tudíž na podrobnější informace si budeme muset počkat. Už ale víme, že k tvorbě spin-offu se upsala jistá slavná filmařka.

Tou bude britská scenáristka a režisérka Emerald Fennell, která začínala jako herečka, nicméně v roce 2020 se to rozhodla poprvé zkusit za kamerou. A start to byl jaksepatří znamenitý. Tehdy tak napsala a natočila svůj debut jménem Nadějná mladá žena, který zaznamenal ohromný úspěch. Snímek byl nominován nejenom na dva Zlaté glóby, ale i tři Oscary, přičemž Fennell jeden z nich skutečně obdržela. A to za kategorii Nejlepší původní scénář. Fennell se tak připojuje k tvorbě scénáře Balleriny, spolu s ní na něm bude pracovat Shay Hatten, který se podílel na tvorbě výše zmíněného třetího dílu Johna Wicka jménem Parabellum. 

O režii spin-offu se postará Len Wiseman, tvůrce upírské filmové série Underworld, který také například natočil čtvrtý díl Smrtonosné pasti a remake Total Recallu z roku 2012. Zatím však není vůbec známo, kdy přesně bychom se filmu měli dočkat, ale se vší pravděpodobností to bude až někdy v roce 2024. Nadcházející čtvrtý díl Johna Wicka bude nakonec premiérovat až 24. 3. 2023. Ve výrobě je také seriálový spin-off jménem The Continental, který se zaměří na stejnojmennou zabijáckou organizaci z původních filmů.