Film Spider-Man: Bez domova, ve kterém se bok po boku objevili všichni tři představitelé ústředního superhrdiny, obsahoval nespočet hlášek a narážek, kterými chtěl Marvel své fanoušky potěšit. Podle úspěšnosti filmu lze tvrdit, že se jim to podařilo na jedničku. Marvel se však rozhodl v tomto trendu pokračovat. A tak vytvořil něco, co při sledování filmu napadlo snad každého milovníka kvalitních memů. Natočil totiž vlastní verzi memu, ve kterém Holland, Garfield a Maguire stojí proti sobě a ukazují jeden na druhého.

Marvel tento meme odhalil na oslavu připravovaného vydání filmu na 4K UHD a Blu-ray, které by mělo vyjít začátkem dubna/apríla, konkrétně 12. 4. pro USA a 4. 4. pro Velkou Británii. K filmu by měli fanoušci mimo jiné získat až sto minut nového obsahu, včetně scén, které se do konečné verze filmu nedostaly. Digitální verze filmu by měla být zpřístupněna dříve, přesněji 22. 3. 2022.

Původní meme pochází z jedné epizody animovaného seriálu Spider-Man, vysílaného v roce 1967. V této epizodě s názvem "Double Identity" neboli "Dvojí identita" bojuje Spider-Man se zločincem, který se sám vydává za pavoučího hrdinu. Verze od Marvelu však obsahuje Spider-Many tři, meme se tedy musel lehce upravit.

Přečtěte si také: Jak bude vypadat další MCU Spider-Man? Sony a Marvel mají údajně odlišné vize

Meme se všemi třemi Spider-Many jsme pak mohli vidět ve filmu na vlastní oči dokonce několikrát. A to jen díky nápadu Andrewa Garfielda.

"Stalo se to tak nějak přirozeně u scény na lešení s Peterem 1, Peterem 2 a Peterem 3," řekl Garfield. "Vzpomínám si, že mě ta myšlenka napadla z ničeho nic. A tak jsem vběhl na scénu a řekl Jonovi [režisérovi]: ‚Mám to, mám to!‘"

Dalším okamžikem, kdy se ve filmu Spider-Man: Bez domova tento meme objevil, byla scéna, kdy Ned (Jacob Batalon) zavolal na Petera a odpověděli mu všichni tři Spider-Mani.

"Původně jsme si mysleli, že bych mohl říct: 'Ach, to je rozkošné.´ Případně i ´Jsme tak rozkošní.‘ Ale pak jsem si řekl, že tohle je ten okamžik, kdy musíme udělat ten meme. A byl jsem tak rád, že to nakonec vyšlo," řekl Garfield v rozhovoru pro Deadline.

Meme s ukazujícími Spider-Many jsme mohli vidět i v předchozích filmech a seriálech, své zastoupení má například i v potitulkové scéně filmu Spider-Man: Paralelní světy z roku 2018.

Mimo hlavní tři protagonisty můžeme ve filmu z loňského roku vidět také Zendayu, Jacoba Batalona, Marisu Tomei, Benedicta Cumberbatche nebo Jona Favreau. Do režisérského křesla usedl již zmíněný Jon Watts a scénář vznikl díky spolupráci Chrise Mckenny a Erika Sommerse. Film by také nemohl vzniknout bez předlohy vytvořené komiksovou legendou Stanem Leem.