Spider-Man: Bez domova fanoušky rozhodně mile překvapil hned v několika ohledech. Od zjevení všech tří představitelů pavoučího hrdiny na jednom plátně až po živé zpodobnění populárního memu. To je také důvod, proč si film odnesl tak kladné hodnocení a stal se třetím nejvýdělečnějším filmem v americké historii.

Film si však nechal ještě jedno překvapení na závěr. Stejně jako v dřívějších snímcích této franšízy, Spider-Man: Bez domova také končí „posledním švihem“, kde vidíme Petera Parkera skákat a běžet po střechách Manhattanu. A to v novém kostýmu, který mnozí fanoušci označují jako nejpřesnější ztvárnění klasického vzhledu pavoučího hrdiny dle komiksu.

Ryan Meinerding, vedoucí vizuálního vývoje společnosti Marvel, na svém Instagramu sdílel koncept pro Peterův poslední kostým, který se ve filmu objevil. Obrázek poskytuje dosud nejlepší pohled na vzhled obleku, včetně nového a vylepšeného znaku pavouka na hrudi.

"Spider-Man: Bez domova! Toto je návrh posledního obleku, byla to pro mě ohromná čest jej pro Sony a Marvel vytvořit. Moc děkuji Kevinovi, Amy, Jonovi, Lou, Victorii a Rachel! A samozřejmě děkuji neuvěřitelnému týmu VFX, který oblek přivedl k životu!! Spider-Man: Bez domova je opravdu unikátní film a Tom v hlavní roli je fenomenální!!"

Přečtěte si také: Jak bude vypadat další MCU Spider-Man? Sony a Marvel mají údajně odlišné vize

Protože si Peter ušil kostým sám, nemusí mít stejná technologická vylepšení jako jeho dřívější oblečení. Kostýmní návrhářka Sanja Milkovic Hays také tvrdila, že oblek, který jsme viděli ve filmu, byl výtvorem CGI. Její tým tedy nemusel vyrábět reálnou verzi, kterou by Holland mohl nosit. Bez ohledu na tato slova však fanoušci mohou alespoň doufat, že tento oblek někdy uvidí v akci.

Spider-Man: Bez domova bude k dispozici také na Blu-ray a 4K Ultra HD. A to 12. 4. 2022. V digitální podobě jej můžete zhlédnout dříve, již 22. 3. 2022.

Jak se vám Meinerdingův návrh kostýmu líbí? Chtěli byste ho vidět i v případných dalších filmech se Spider-Manem?