V našem dalším pondělním box office okénku se opět zaměříme především na třetí díl MCU Spider-Mana, který se nedávno vrátil do kin se svou rozšířenou verzí jménem Spider-Man: No Way Home - The More Fun Stuff Version.

Po minulém týdnu se mu totiž podařilo překročit další významnou hranici. Spidey už vydělal překrásných 2,08 miliard dolarů, čímž se z něho oficiálně stává druhá nejúspěšnější marvelovka. Na třetí místo tak srazil film Avengers: Infinity War, který má na kontě 2,04 miliard. První místo si samozřejmě i nadále udržuje snímek Avengers: Endgame s 2,7 miliardy, což z něho zároveň dělá druhý nejvýdělečnější film všech dob. 

Spider-Man: Bez domova se ale díky tomuto úspěchu do TOP 5 komerčně nejúspěšnějších filmů dostal také. Se svým dosavadním výdělkem totiž překonal nejenom Infinity War, ale i snímek Star Wars: Síla se probouzí. Třetí Spidey se tak momentálně může chlubit bramborovou medailí jako čtvrtý nejvýdělečnější film všech dob. Dál už se patrně ale nedostane, protože zájem o film v kinech upadá.

Jan Žižka, historický velkofilm Petra Jákla, na který čeští a slovenští filmoví fanoušci čekali celá léta, se v zahraničí příliš nepředvedl. Ve víkendovém box office žebříčku amerických kin se snímek umístil na 14. místě, přičemž vydělal 810 tisíc dolarů. Zahraniční diváci tak měli v kinech stále větší zájem o filmy jako Nope, Thor: Láska jako hrom, Bullet Train, Top Gun: Maverick a DC Liga supermazlíčků. Žižka tak se vší pravděpodobností prosviští zahraničními kiny bez nějakého zvláště většího povšimnutí. Ještě tedy uvidíme, co s sebou přinese následující týden, ale příliš nadějí bychom tomu dávat neměli. 

Na první místo se ve víkendovém box office žebříčku dostal horor Barbarian, který má zatím celosvětově na kontě přes 10 milionů dolarů. Tento týden se můžete v kinech těšit například na pozoruhodný dokumentární snímek Moonage Daydream, který se zaměřuje na kariéru legendárního Davida Bowieho. Oficiální premiéra je stanovená na 15. 9. 2022.