Třetí díl MCU Spider-Mana s Tomem Hollandem bude zcela bezesporu patřit nejen mezi nejoblíbenější, ale i nejúspěšnější marvelovky všech časů. A teprve přednedávnem se jí podařila další úžasná věc. Spider-Man: Bez domova totiž už celosvětově vydělal neuvěřitelných 1,69 miliard dolarů. Tím se tak oficiálně stává šestým komerčně nejúspěšnějším filmem všech dob. Překonal tak dva velké titány, prvním z nich byla live-action předělávka Lvího krále z roku 2019, která vydělala 1,66 miliard, a druhým zas Jurský svět z roku 2015, jenž vydělal 1,67 miliard. Spider-Man taktéž získal zpět svou korunu krále domácího box officu v Severní Americe od pátého Vřískotu, který mu jí před časem uzmul. 

Tím ale Spider-Manovo stoupání se vší pravděpodobností neskončí. I přestože ty největší nárůsty už v západním světe pro film končí, stále ještě nebyl vydaný v Číně, která je pro Hollywood vždy spolehlivým zlatým dolem. Čína údajně třetího Spider-Mana eventuálně vydá, ovšem přesný datum premiéry zatím známý není. Jakmile k tomu ale dojde, tak se očekává, že Spider-Man by mohl překonat druhou nejúspěšnější marvelovku všech dob, kterou je Avengers: Infinity War. Ta vydělala až 2, 04 miliardy dolarů, což z ní činí pátý nejúspěšnější snímek. Třetí Spidey jí už ale začíná pomalu dýchat na záda. A pokud bude film v Číně skutečně uvedený, mohl by překonat nejenom třetí Avengery, ale třeba i film Star Wars: Síla se probouzí, což je snímek, který vydělal 2, 06 miliard. Na Avengers: Endgame Spider-Man se vší pravděpodobností už asi nedosáhne, ale i tak má slibně nakročeno k tomu, aby se z něho stal druhý nejúspěšnější MCU film. Což je na „sólovku“ naprosto fantastický výkon. 

Spider-Man: Bez domova šel do kin 16. 12. 2022, přičemž v mnohých z nic si ještě nějakou dobu pobyde. Určití představitelé společnosti Sony by rádi vytvořili další trilogii, kde by Spideyho opět ztvárnil Tom Holland. Ten je ale ohledně toho krapet na pochybách, tak uvidíme, co z toho všeho nakonec vyleze. Líbil se vám nejnovější Spider-Man? Myslíte si, že se mu podaří překonat Avengers: Infinity War?