Přednedávnem se k nám dostala smutná zpráva o tom, že pokračování filmu Spider-Man: Paralelní světy, které ponese název Spider-Man: Across the Spider-Verse, bylo odloženo až na příští rok. Přesněji na 1. 6. 2023. Nyní ale přinášíme zase několik dobrých zpráv, které se týkají nejenom druhého, ale i následného třetího dílu. Studio Sony totiž během akce CinemaCon, která momentálně probíhá až do čtvrtka v Las Vegas, odhalilo některé menší detaily o tom, co všechno fanoušky ve druhém díle čeká. A jak se zdá, animovaný Spidey se hodlá k fanouškům vrátit s opravdu velkolepým stylem. Across the Spider-Verse totiž bude údajně obsahovat až 240 postav a 6 odlišných vesmírů. Snímek se taktéž může chlubit vůbec tím největší štábem pro animovaný film, co kdy vzniknul. 

Studio taktéž odhalilo oficiální název pro třetí díl, který se nakonec nebude jmenovat Across the Spider-Verse – Part 2, nýbrž Spider-Man: Beyond the Spider-Verse. Toho bychom se ale měli v kinech dočkat až 29. 3. 2024. Očekávání jsou proto veliká. Není divu, Paralelní světy patří k nejlépe hodnoceným animovaným snímkům všech dob, navíc se může chlubit i Oscarem za v kategorii Nejlepší animovaný film. Díl Across the Spider-Verse by také měl dorazit do kin několik týdnů před premiérou snímku Madame Web, který bude vyprávět o stejnojmenné marvelovské telepatce. Ta hraje v komiksech o Spider-Manovi také velkou úlohu. A i když se nejedná o vyloženě kladou postavu, od záporačky má taktéž poměrně daleko. 

V rámci akce CinemaCon taktéž studio Sony ukázalo prvních patnáct minut z filmu, nicméně bohužel k dispozici není. Můžete se ale opět podívat na krátké „first look“ video, ve kterém se zas dočkáme starých dobrých pardálů z předešlého dílu, přesněji Milese Moralese, kterému opět propůjčil hlas Shameik Moore, a Gwen Stacy v podání Hailee Steinfeld. O režii snímku se postaralo trio Joaquim Dos Santos, Kemp Powers a Justin Thompson.