Podle Daniela Richtmana se prý Disney chystá přivést Thrawna pro budoucí hrané seriály. Buďto pro vlastní projekt, anebo jako součást už existujícího seriálu. To druhé se mi zdá o něco pravděpodobnější. Myšák má spoustu peněz, ale rozhodně nemůže rozšiřovat svojí nabídku donekonečna. Už teď máme oznámenou druhou sérii Mandaloriana a první sérii Cassiana Andora, který je v produkci. Taktéž máme oznámený seriál o Obi-Wanu Kenobim. I přes odklady věřím, že bychom se ho taktéž měli dočkat. Kdybych měl věštit, kde by se Thrawn mohl objevit, vsadil bych na seriál Mandalorian. Momentálně již máme potvrzenou Bo-Katan Kryze tak proč ne Thrawn?

Přečtěte si také: Do Mandaloriana prichádza Katee Sackhoff ako Bo-Katan Kryze z Clone Wars

Zmiňovaná postava se poprvé objevila v knihách Timothyho Zahna z roku 1991. Ty jsou významné tím, že znovu masově probudily zájem o knihy potom, co bylo publikum přesycené a vděčíme mu tak za velkou část starého kánonu neboli legends. Protože (téměř) každá kniha, která byla vydána před odkoupením Lucasfilmu Disneym je považována za nekánonickú.

Mitth'raw'nuruodo, zkráceně Thrawn však ze světa Star Wars nevymizel. Tato oblíbená postava se ukázala ve třetí sérii animovaného seriálu Star Wars Povstalci. A dostal se zpět i do knih. Zahn dostal šanci znovu napsat knihy s jeho nejznámějším hrdinou tak, aby pasovali do nového univerza. Vyšla již jedna trilogie prostě nazvaná Thrawn (v češtině si na třetí díl ještě počkáme) a v angličtině vyšel první díl další trilogie, která se má kromě našeho modrého hrdiny více zaměřit na společnost Chissů, to znamená jeho rasy. Trilogie nese název Thrawn Ascendancy a v angličtině vyjde první díl pravděpodobně někdy v září.

Přečtěte si také: Star Wars High Republic se pozdrží do ledna 2021

O tom, jak moc pravděpodobná tato spekulace je, se můžeme jenom dohadovat. Některé nepotvrzené věci, které unikli na internet se ukázali jako pravdivé např. High Republic a jiné oficiálně potvrzené jako třeba filmová trilogie Riana Johnsona vypadají, jako by se čekalo, až na ně lidé zapomenou.