Už uplynul nějaký čas od té doby, co jsme o přípravě Červeného trpaslíka informovali naposledy. Je tedy na čase, aby se k nám dostaly nové informace. A tak se i stalo. Oficiální twitterový účet nás znovu zásobil novinkami. Nejdříve se však podívejte na ukázku. Opravdu stojí za váš čas a vypadá to tak, že kluci z trpaslíka budou mít o zábavu opravdu postaráno.

Snímek nazvaný The Promised Land nám přinese staré známé postavy a jejich herce. Vrátí se Chris Barrie (Rimmer), Craig Charles (Lister), Danny John-Jules (Kocour), Robert Llewellyn (Kryton) a Normana Lovetta (Holly).

"Před třemi miliony let... David Lister, opravář automatů, byl odsouzen k 18 měsícům ve stázi za propašování svojí těhotné kočky na palubu těžařské lodi Červený trpaslík. Zatímco Lister zůstal ve stázi, posádku zabil únik radiace. Mezitím se kočky bezpečně zapečetěné v nákladovém prostoru vyvinuly do humanoidní formy. Kočky nyní putují hlubokým vesmírem s vlastní flotilou...," píše se v oficiálním textu.

Ve speciálu uvidíme tři kočičí kněze, kteří uctívají Listera jako svého Boha. Lister jim přislíbí pomoc proti Rodonovi, vůdci divokých koček, který chce vyhladit všechny, kdo uctívají kohokoliv jiného nežli jeho.

Bohůmžel stanice zatím nepřiblížila, kdy budeme konečně moci film vidět. Doufám, že to bude brzy, protože podle popisku a ukázky tvůrci nelhali. Jistojistě půjde o nejepičtější dobrodružství kluků z Trpaslíka.