Britské komiksové vydavatelství 2000 AD bude příští měsíc vydávat nový grafický román ze špinavého kyberpunkového světa Soudce Dredda. Bude se jednat o 144stránkovou knihu s názvem Judge Dredd: End of Days. Ta zavede čtenáře do Mega-City One, kde se bude muset Dredd vypořádat s jezdci apokalypsy, kteří si chtějí přivlastnit celý svět pro sebe.

Za tvorbou komiksu stojí veteráni série. Na pozici scénáristy je velšský spisovatel s pseudonymem Rob Williams, který stojí nejen za tituly ze série Soudce Dredd, ale také pracoval pro Marvel, DC Comics a Vertigo. Jeho skvělý scénář bude doplňovat atmosférická kresba od Colina MacNeila (America) a Henryho Flinta (Judge Dredd: The Small House).

Přečtěte si také: Stručná historie kyberpunku nejen ve hrách

Jak již bylo zmíněno v úvodu, Dredd bude stát proti jezdcům apokalypsy. Celý příběh by se měl pohybovat na tenké hranici konce světa. Proti nebezpečí ve formě zničení civilizace však nebude Dredd úplně sám. V dějové lince by se měl objevit i Ichabod Azrael, padlý pistolník ze série The Grievous Journey of Ichabod Azrael, který Dredda upozorní na přicházející nebezpečí.

Tento nezvyklý crossover s názvem Judge Dredd: End of Days by se měl objevit v prodeji již 21. března/marca 2021. Je však jen otázkou, jestli někdy nakladatelství CREW vydá českou verzi. Pokud vám angličtina nedělá problém a už se tohoto počinu nemůžete dočkat, díky magazínu SYFY WIRE si můžete prozatím prohlédnout krátkou ukázku, kterou naleznete v našem článku.