Velikonoce se nekompromisně blíží a studia Sony Pictures si pro milovníky duchařin připravila malé překvapení v podobě nadcházejícího hororu The Unholy, který se nedávno představil v oficiálním traileru. Snímek je založen na děsivém románu Shrine (1984) z prostředí katolicismu a démonické posedlosti, za nímž stojí britský spisovatel James Herbert. V titulní roli se objeví Jeffrey Dean Morgan, jehož zejména fanoušci zombie série The Walking Dead znají jako ikonického Negana.

„Vidí to jako šanci dostat se zpět na vrchol, ale dostane se víc, než očekával.“ Tak by se dal popsat příběh zneuctěného novináře Gerryho Fenna (Morgan), který míří za vidinou znovuoživení jeho kariéry do malého městečka na sklonku Nové Anglie, kde údajně došlo k nevídanému zázraku. Alice Pagettová (Cricket Brown), zdejší mladá a donedávna sluchově postižená dívka, je po domnělé návštěvě Panny Marie znovu schopna nejen slyšet a mluvit, ale také uzdravovat nemocné.

Přečtěte si také: Americký teror předvede hororová antologie Them z dílny Amazonu, první řada se představila v oficiálním teaseru

Zdá se však, že vlna tajuplného nadpřirozena ještě zdaleka neutichla. Když se totiž všude kolem začnou odehrávat děsivé události, začne si novinář klást otázku, zda jsou tyto stěží vysvětlitelné jevy skutečně dílem Panny Marie, nebo něčím mnohem zlověstnějším. Vypadá to, že ve zdech místní církve je přítomná prastará entita lačnící po pomstě, lidské krvi a nevinných duších.

„Dávejte pozor, ke komu se modlíte.“ Režijní debut zkušeného scénáristy Evana Spiliotopoulose s názvem The Unholy předvede divákům temná zákoutí náboženské extáze již 2. dubna 2021, kdy se objeví ve vybraných kinech. Nezbývá než doufat, že záhy pronikne také na VOD. Ve snímku dále hrají Cary Elwes, Katie Aselton nebo Christine Adams.