Žádný strach, Eddie Brock (Tom Hardy) a jeho hrůzostrašný parťák Venom ještě neřekli své poslední slovo. V nedávném rozhovoru pro Collider sdělila Amy Pascal, producentka MCU Spider-Manů, že třetí díl Venoma je již oficiálně ve výrobě. Toto prohlášení vzešlo teprve pár měsíců po premiéře druhého dílu, který nesl název Let There Be Carnage, a pár dní před premiérou třetího Spider-Mana. O samotném ději samozřejmě nevíme nic, protože připravovaný třetí film je teprve v plenkách, nicméně máme alespoň záruku toho, že Tom Hardy se do své komiksové role v budoucnu vrátí i pro třetí kolo. 

Nemůžeme ale říct, že by oznámení třetího dílu bylo nějak zvlášť velkým překvapením. Obzvlášť s ohledem na to, jak velký komerční úspěch druhý díl zaznamenal. Let There Be Carnage měl rozpočet 110 milionů dolarů, přičemž celosvětově vydělal až 483 milionů. To z něho dělá jeden z nejvýdělečnějších filmů letošního roku, který překonal trháky jako Duna a marvelovku Shang-chi a legenda o deseti prstenech. Pouze bondovku Není čas zemřít se mu nepodařilo skolit, ta totiž celosvětově vydělala až 765 milionů dolarů. A na éru pandemie koronaviru to jsou rozhodně dost slušná čísla. S takovýmto úspěchem měl tudíž Sony s Marvelem zaručeno, že eventuálně pod jejich rukou vznikne i třetí díl. 

A kdo se připravovaného třetího dílu ujme? Se vší pravděpodobností opět režisér Andy Serkis a scénáristka Kelly Marcel. Oba se totiž domnívají, že univerz Venoma toho stále může nabídnout mnohé. I přestože druhý díl Venoma zaznamenal v kinech úspěch, kritici a diváci si ho už příliš nevychvalovali. Tak uvidíme, zda sérii budoucí třetí díl spraví reputaci. Byli jste se na druhého Venoma podívat v kině? Co na něj říkáte?