O filmu podle videoherní série Uncharted se už nějakou chvíli ví. Postupně se dostává na povrch více informací z natáčení a snímek snad dorazí již příští rok. Uncharted film je ale pouhý začátek. Sony Pictures Entertainment, jedna z odnoží Sony Corporation, která se zaměřuje na televize a filmy, se totiž začíná více zajímat o herní kousky z produkce Sony.

V tuhle chvíli sice pracují na Uncharted filmu, ale podle všeho je toho v plánu mnohem více. Ke slovu se dostal výkonný ředitel Sony Pictures Tony Vinciquerra, který ve svém rozhovoru s CNBC prozradil, že v tuhle chvíli pracují na třech filmech a sedmi seriálech založených na hrách z PlayStationu.

Znamená to, že se dočkáme filmu podle God of War? Přijde na řadu konečně film či seriál podle Bloodbornu, o kterém už se dříve spekulovalo? Nebo si s Aloy opět prožijeme příběh Horizon Zero Dawn? Na čem se konkrétně pracuje, bohužel nevíme, ale Sony Pictures mají rozhodně z čeho vybírat.

Navíc podle Vinciquerra bude v budoucnu Sony více spoléhat na své značky. „Dosud nemáme žádný konkrétní plán, ale ve společnosti máme program pojmenovaný One Sony,“ vysvětlil Vinciquerra. Program One Sony vám jistě přijde povědomý, jelikož Sony tuto myšlenku, týkající se větší spolupráce všech společností spadajících pod Sony, propaguje už delší dobu.

K tomu všemu tuto myšlenku dosti podporuje i vytvoření odnože PlayStation Productions, která vznikla v loňském roce. Ta se zaměřuje na adaptaci PlayStation značek do podoby filmů a seriálů. Ve vedení můžeme najít Shawna Laydena a logo PlayStation Productions poprvé nejspíše zahlédneme při premiéře Uncharted filmu.