Nejen Disney, ale i studio Sony má ve filmovém světě adaptací marvelovských komiksů velké slovo. Studio si navíc začíná tak trochu budovat svůj vlastní Marvel univerz, který se nyní především skládá z nepřátel Spider-Mana. Dočkali jsme se tak nejenom dvou dílů Venoma s Tomem Hardym v hlavní roli, ale také nás za týden čeká premiéra Morbia, známého komiksového vampýra. Ovšem u něho přítomnost v MCU ještě stále není vyloučená. Sony však hodlá na filmové plátno převést i postavy jako Kraven the Huner, jehož má ztvárnit Aaron Taylor-Johnson, a telepatku Madame Web, které se zas ujme Dakota Johnson. A právě s Madame Web se pojí i nová informace, která by mohla zaujmout všechny fanoušky Doctora Strange.

Web Deadline informoval o tom, že Sony chce vdechnout život své vlastní verzi typu postavy, jakou byl Doctor Strange v MCU. Zdůrazňujeme, že je zde řeč o ,,typu postavy“, nikoliv o Strangeovi jako takovém. Takže nečekejte, že bychom se v budoucnu dočkali nového herce, který by slavného kouzelníka ztvárňoval v jiném univerzu. Místo toho by měla podobnou roli, kterou Cumberbatchův Doctor ztvárňuje v MCU, zastávat právě výše zmíněná Madame Web. Ta je v marvelovských komiksech mocnou telepatkou a jasnovidkou, která navíc dokáže číst myšlenky. A i přestože se nejedná vyloženě o kladnou postavu, několikrát se stala Spider-Manovou spojenkyní.

Nejčastěji je Madame Web v komiksech vyobrazována jako stará a slepá žena, jejíž autoimunitní onemocnění narušuje komunikaci mezi svaly a nervy. Tudíž o žádnou čipernou postavu se věru nejedná. To vše se ale nahrazuje právě svými působivými telepatickými schopnostmi. Nutno ale dodat, že Sony se se vší pravděpodobností odhodlá k určitým změnám. Dakota Johnson je přeci jenom ještě stále atraktivní třicátnice, tudíž pochybujeme, že by se z ní tvůrci rozhodli udělat povadlou stařenu. Je tudíž rozhodně pravděpodobné, že Madame Web v podání Sony bude zastávat úlohu jakési čarodějky, která by se mohla v mnohém podobat Strangeovi. 

O režii Madame Web se postará filmařka S. J. Clarkson, která se podílela na tvorbě mnohých legendárních seriálů. Zrežírovala tak epizody ke známým sériím jako Hrdinové, Dexter a Orange is The New Black. Na další informace o obsazení a přesném ději si ale budeme muset ještě počkat.