Když se v roce 2020 objevil v kinech ikonický modrý ježek, byl to návrat do dětství. Naštěstí pro nás to nebyl poslední film Sonica a konec naznačoval pokračování. Po zveřejnění nového plakátu a nalákání na zveřejnění traileru jsme se konečně dočkali prvního pohledu na pokračování dobrodružství.

Hned na úvod nám ukázka představuje Sonicův nový život v Seattlu jakožto bojovníka proti zločinu a téměř každá scéna je protkaná vtipnou hláškou. Samozřejmě tato idylka nevydrží dlouho a vše naruší slavný Dr. Robotnik. Jak už fanoušci asi tuší, na Zemi se nevrací sám, ale s novým parťákem Knucklesem a společně hledají smaragd, který je schopný vyhladit lidstvo.

Na druhé straně se k Sonicovi přidává Tails a společně se vydávají na cestu zachránit svět, rozbít několik robotů a zabránit vyhlazení lidstva. Smaragd musí najít první a překazit tak nekalé plány Robotnika.

Film se objeví v kinech už 31. 4. příštího roku, a také víme, že uslyšíme Colleen O'Shaughnessey jako Tailse a Idris Elba si střihne Knucklese, zároveň ale dodává, že se nebude snažit sklouzávat k sexy tónu.

Na The Game Awards 2021 byla oznámena také nová hra se Sonicem.