Sony má další důvod k oslavám, protože i přestože jejich filmová adaptace slavné videoherní série Uncharted kritikům příliš nevoněla, v kinech naopak zaznamenala působivý úspěch. Jednu dobu se dokonce jednalo o nejvýdělečnější film roku 2022, nicméně toto prvenství mu před nějakou dobou šlohnul nový Batman od Matta Reevese, který v tržbách nedávno dokonce překročil hranici půlmiliardy. I tak ale jsou v Sony s filmem náležitě spokojení, přičemž snímek jim v kinech vydělává i nadále. Nedávno se mu navíc podařila zásadní věc. Uncharted už celosvětově vydělal 337,3 milionů dolarů, čímž se oficiálně dostal do TOP 5 nejvýdělečnějších filmů, které vychází podle videoher. Filmový Nathan Drake tak z pátého místa sesadil film Princ z Persie: Písky času z roku 2010, který zas vydělal 336,4 milionů. 

A je nějaká šance, že Uncharted postoupí ještě o pár stupínků výše? Možné to rozhodně je, ovšem asi jen opravdu o pár. Na čtvrtém místě se nachází The Angry Birds Movie (352,3 milionů), na třetím místě Rampage Ničitelé (428 milionů), na druhém místě Pokémon: Detektiv Pikachu (433,5 milionů) a první místo si i nadále udržuje Warcraft (439 milionů dolarů).

Ale i když je Uncharted na pátém místě v rámci celosvětových tržeb, v těch domácích je zas na krásném třetím místě. Jeho výdělek v domácím box officu totiž činí až 125,9 milionů, na druhém místě je výše zmíněný Pokémon: Detektiv Pikachu se 144 miliony a na prvním místě je Ježek Sonic se 148,9 miliony dolarů. Celosvětově dominující Warcraft vydělal ,,pouhých“ 47,4 milionů, což byl i částečně důvod, proč se k nám dodnes nepřiřítilo žádné pokračování. 

S takovýmto úspěchem lze očekávat, že Uncharted se eventuálně dočká i filmového pokračování. To by si rád vzal opět na starost Ruben Fleischer, který se navíc nechal slyšet, že by ve druhém díle rád natočil podobně epickou automobilovou honičku, jež je i v herním díle Uncharted 4: A Thief´s End. Snímek vychvaloval i Thomas Rothman, ředitel Sony Pictures Motion Picture, který prohlásil, že Uncharted je novým filmovým hitem celé společnosti.