Snímek na motivy herní série The Division byl oznámen již v roce 2019 na videoherní konferenci E3. Tehdy byl jakožto režisér představen David Leitch, který je známý především díky režírování filmu Deadpool 2. Ten byl ovšem z režisérského postu odvolán kvůli své práci na filmu Bullet Train, který natáčí pro Netflix. Leitch film ale neopustí úplně, ujme se role producenta.

Jeho místo nyní zastane režisér Rawson Marshall Thurber, který stojí například za snímky Red Notice či Skyscraper. Mimo to, že se Thurber pustí do režírování filmu, bude se také podílet na psaní scénáře, se kterým vypomůže hlavnímu scénáristovi, kterým je Ellen Shanman.

O snímku samotném toho zatím není známo mnoho. Víme ale, že práva na filmovou adaptaci Tom Clancy's The Division získal Netflix v roce 2019 a Leitch prohlásil, že s tímto filmem hodlá „zlomit videoherní prokletí“. O což se sice nebude pokoušet z režisérského křesla, ale i v roli producenta bude mít k snímku co říct.

Známí jsou také dva herci, kteří se ve filmu objeví. Těmi jsou Jake Gyllenhaal a Jessica Chastain. Co se příběhu týče, tak ten bude sledovat hlavní události z prvního dílu The Division. Dostane se nám tedy pohledu na agenty divize, kteří se pokusí získat zpět New York poté, co byl zasažen virem, který se rozšířil za pomoci papírových peněz v rámci Black Friday.

Filmová adaptace The Division se měla původně objevit na našich obrazovkách koncem minulé dekády, to se ale kvůli probíhající koronavirové pandemii neuskutečnilo a nový datum vydaní prozatím nebyl oznámen. Vypadá to ale, že si na snímek ještě nějakou dobu počkáme.