Minulý měsíc jsme vás informovali o tom, že studio Paramount připravuje životopisný snímek o životě reggae legendy Boba Marleyho. Snímek by si tak měl posvítit na část kariéry milovaného umělce do co největších detailů. Tehdy jsme však ještě nevěděli, kdy přesně se životopisného filmu dočkáme. Díky webu Deadline však už tuto zásadní informaci konečně známe. Oficiální premiéra filmu je stanovená na 12. 1. 2024, tudíž na film si ještě nějaký ten pátek počkáme. O režii filmu se postará americký filmař Reinaldo Marcus Green, který je tvůrcem snímku Král Richard: Zrození šampionek, jenž bude zanedlouho bojovat o Oscary. Již za měsíc se od něj také dočkáme seriálu We Own This City, který pochází od tvůrců seriálu The Wire. Samotného Marleyho by měl ztvárnit herec Kingsley Ben-Adir. 

Green už minulý rok prozradil, že nadcházející životopisný film se především zaměří na tvorbu slavného alba Exodus z roku 1977, které vzniklo pod taktovkou Marleyho kapely Bob Marley and the Wailers. Album je rozděleno na dvě poloviny: první se točí kolem náboženské politiky, zatímco druhá polovina je zas zaměřena na témata sexu a zachování víry. Nutno také dodat, že Marley začal na albu pracovat nějaký čas poté, co byl v roce 1976 málem zavražděn. A jelikož Green prohlásil, že film začne právě v roce 1976, onen pokus o vraždu možná bude skutečně převeden na filmové plátno. Taktéž ale můžeme očekávat řadu flashbacků z Marleyho mládí.

Green na filmu pracuje i s rodinou slavné reggae ikony, jmenovitě s Marleyho synem Ziggym Marley, ze kterého se stal taktéž muzikant, jeho ženou Ritou a dcerou Cedellou. Marleyho rodina tak bude vykonávat role výkonných producentů filmu. Nyní už musíme jen doufat, že k nám připravovaný životopisný snímek na začátku roku 2024 skutečně bez problémů dorazí.