Talentovaný režisér Robert Eggers, který už má za sebou parádní filmy jako Čarodějnice, Maják a Seveřan, je momentálně zaneprázdněný tvorbou svého čtvrtého celovečeráku, jenž ponese název Nosferatu. A jak je z názvu patrné, půjde o novodobé zpracování slavného německého snímku Upír Nosferatu, který před několika měsíci oslavil své již stoleté výročí. Celý projekt tak nedávno nabral na palubu dvě známé hvězdy, které by ve filmu měly hrát jedny z primárních rolí.

První z nich je švédský herec Bill Skarsgård, který se v Hollywoodu nejvíce proslavil díky roli strašlivého klauna Pennywise z novodobé filmové adaptace románu To od Stephena Kinga. Právě on by měl ztvárnit hlavní postavu filmu, tedy upírského hraběte Orloka, tudíž zvěsti o tom, že by se v roli nakonec opět objevil Willem Dafoe, se nepotvrdily. 

Dále se ve snímku ukáže Lily-Rose Depp, dcera herce Johnnyho Deppa, která se objevila ve snímcích jako Král a Silent Night. Ta by měla ztvárnit mladou ženu, kterou má být titulní upírský protagonista vyloženě posedlý. Podrobnější informace však zatím nejsou k dispozici.

Původního Upíra Nosferatu z roku 1922 natočil Friedrich Wilhelm Murnau, který se původně pokoušel získat práva k natočení adaptace románu Brama Stokera Drákula, nicméně to se mu však nepodařilo. Proto se rozhodl, že onen slavný příběh natočí s jinými jmény postav. Místo hraběte Drákuly se tak diváci dočkali hraběte Orloka, kterého ztvárnil Max Schreck. Snímek se tak později stal slavnou filmovou klasikou, přičemž i mnozí dnešní diváci, kteří film neviděli, jsou obeznámeni s upírovým ikonickým vzhledem. 

Mnohé české a slovenské fanoušky by mohlo potěšit, že snímek by se měl z velké části natáčet v Praze. To je zajímavé především i z toho důvodu, že původní Nosferatu z roku 1922 se z určité části natáčel v Československu, přesněji na slovenském Oravském zámku, který přestavoval Orlokův hrad.

V připravovaném snímku by se měla objevit i Eggersova téměř již dvorní herečka Anya Taylor-Joy, která si už zahrála v jeho filmech Čarodějnice a Seveřan.