Johna Wicka, elitního zabijáka, který je také známý pod přezdívkou Baba Yaga, ani po třech filmech žádné leháro rozhodně nečeká. V pořadí již čtvrtého dílu se dočkáme příští rok, přičemž i přestože k nám stále ještě nepřilétl žádný oficiální trailer, studio Lionsgate konečně vydalo zcela první fotku z filmu, na níž se nachází titulní zabiják v podání Keanu Reevese. Prohlédnout si ji můžete níže. Čtvrtý díl patrně ponese název John Wick 4 – Hagakure, což se dá z japonštiny přeložit jako „skrytý v listí“. Taktéž se jedná o text z 18. století, který blíže přibližuje život, kulturu a učení samurajů. Název ale ještě není oficiálně potvrzený.

Děj by měl přímo navazovat na šokující události, ke kterým došlo na konci třetího dílu. John už toho má za sebou hodně, ale jeho boj ještě zdaleka nekončí. Zcela původně jsme se měli filmu dočkat už letos na jaře, ale Lionsgate na konci minulého roku prostřednictvím krátkého klipu oznámilo, že premiéra se musela odložit až na rok 2023, což mnoho věrných fanoušků samozřejmě náležitě zabolelo.

Ve výrobě jsou také dva spin-offy, prvním je seriál The Continental, který se zaměří na stejnojmennou zabijáckou organizaci z původních filmů. Taktéž se můžeme těšit na snímek jménem Ballerina, ve kterém se v hlavní roli objeví Ana de Armas. Ta si zahraje mladou nájemnou vražedkyni, jež se ono zabijácké řemeslo naučila na baletní škole, kterou jsme už mohli vidět ve třetím díle Johna Wicka.

Čtvrtý díl si režijně opět vzal na starost Chad Stahelski, který je zodpovědný za všechny předešlé díly série. Nutno ovšem podotknout, že čtvrtý film bude prvním dílem, na kterém se nepodílel scenárista Derek Kolstad. Místo něho se o čtyřku postarali Michael Finch a Shay Hatten. V přípravě je už i pátý díl, který se vší pravděpodobností celé Wickovo dobrodružství zakončí.

Oficiální premiéra je stanovená na 24. 3. 2023.