V roce 2016 americký režisér Fede Álvarez vyslal do světa napínavý slasher Smrt ve tmě (v originále Don't Breathe), který rozhodně nebyl navržen k tomu, aby vytvořil novou hororovou franšízu. Když ale originální nápad vydělá téměř 160 milionů dolarů a sklidí kladný ohlas nejen u laické, ale také odborné divácké společnosti, začne Hollywood volat po pokračování. A právě z toho důvodu se Stephen Lang po 5 letech vrací do role slepého teroristy, avšak tentokrát pod vedením režijní taktovky Roda Sayaguese. Sequel, kterého se diváci dočkají v druhé polovině léta, se nedávno představil v oficiálním traileru.

Příběh snímku se odehrává 8 let po smrtící invazi v domě Normana Nordstroma (Lang), který byl skupinou narušitelů podceněn kvůli slepotě. Když odhalil svou pevnou vůli přežít a touhu dosáhnout vysněných cílů, dal také prostor k projevení neobyčejně obludné a zlověstné osobnosti, jež za sebou zanechala kaluže krve a pokřivené svědomí. Nyní dočasně žije s jedenáctiletou Phoenix (Madelyn Grace), čímž opět vytváří rodinu, o kterou ho kdysi nemilosrdně připravil opilý řidič.

Přečtěte si také: Očekávaný slasher Halloween Kills v oficiálním traileru

Zvrácenou představu o spravedlnosti ale znovu naruší vetřelci, kteří se rozhodli vstoupit do domu starého slepce bez vyzvání, aby ho opět v tichosti připravili o to, na čem mu v životě záleží nejvíc. Norman je tak násilně postaven před vlastní hříchy z minulosti, avšak tentokrát je to právě on, kdo se ocitá v roli oběti. Aby zachránil život mladé dívky, vydá se do samotného srdce zločinecké struktury, kde znovu odhalí svou temnou stránku a nové způsoby, jak efektivně zakročit proti zlu.

Režisér původního snímku je tentokrát pouze producentem a spoluautorem scénáře pokračování, naopak Sayagues jako filmový nováček díky nadcházejícímu hororu Smrt ve tmě 2 debutuje v kategorii celovečerního filmu. Americké studio Sony Pictures Entertainment jej vyšle do kin přesně 13. srpna 2021. V roli záporáků se tentokrát představí Brendan Sexton III, Bobby Schofield nebo Rocci Williams.