První pondělní box office okénko listopadu je zde. Za sebou však máme poměrně klidný a ničím příliš překvapující víkend.

Antihrdinská DC podívaná Black Adam si i nadále udržuje první místo v žebříčku domácích tržeb, přičemž během minulého víkendu vydělala 18,5 milionů dolarů. Oproti předchozímu víkendu je to však pokles o skoro 10 milionů, tudíž je jasné, že korunu nynějšího krále box officu bude muset brzy předat někomu jinému. Celosvětově už má Black Adam na kontě přes 319 milionů. Aby se ale mohl dostat do TOP 10 komerčně nejúspěšnějších filmů roku, bude muset překonat hranici 401 milionů, což bude rozhodně ještě tuhý boj. Spokojení ale mohou být tvůrci hororu Smile

Už přes měsíc starý hrůzný snímek totiž celosvětově vydělal přes 202 milionů dolarů, což z něj dělá nezpochybnitelného krále hororů roku 2022. Film tak v tržbách překonal horory jako Černý telefon a Nope od Jordana Peelea, které vyšly letos v létě. Komerční úspěch filmu tak studiu Paramount otevírá vrata pro případné pokračování.

Do kin taktéž velice lákalo nové celovečerní dobrodružství z legendární manga a anime série One Piece, které nese název One Piece Film: Red. A i přestože se film ve víkendovém žebříčku tržeb se svými 9,4 miliony umístil na druhém místě, v pátek o něj byl v kinech dokonce větší zájem než o Black Adama. Na třetí místo se propadala romantická komedie Vstupenka do ráje, která po víkendu vydělala přes 8 milionů dolarů. 

A co nás čeká tento týden? To přece ví každý správný MCU fanoušek! Ve čtvrtek, tedy 10. 11. 2022, vstoupí do českých kin marvelovka Black Panther: Wakanda Forever, která zároveň ukončí čtvrtou fázi MCU.

Podle prvních reakcí se zdá, že pokračování Black Panthera má být nejlepší marvelovkou od dob Avengers: Endgame. Inu, přesvědčit se o tom budete moci sami už za několik dní.