Loni v září/septembri k nám dorazil remake jedné z nejslavnějších českých her, která, jak jistě víte, nese název Mafia. Ohlasy českých hráčů byly celkem smíšené, takže jste se mohli setkat s všelijakými názory. Vesměs se ale jedná o kvalitní remake, který by mohla kdejaká hra závidět. Co byste ale řekli na filmovou podobu některé z misí?

Ve filmovém studiu Markusfilm asi narazíte na nějaké fanoušky této videoherní série, jelikož jejich nejnovější projekt zavítal do městečka Lost Haven, kde se rozhodli vzít si na starost jednu z ikonických misí, při které si jdete vyřídit účty s Donem Morellem.

Markusfilm je filmové studio, které bylo založeno v roce 2008, zaměřujíc se především na reklamní tvorbu, klipy a produkci akcí. Některé z jejich reklam jistě můžete znát, jelikož spolupracovali s firmami jako je Albi či Bohemia Chips. Od roku 2014 také produkují festival CineTube. Není tedy divu, že v jejich řadách najdete Youtubery jako je Ati či NejFake.

Smetánka. Mise, při které Morello konečně odejde na onen svět a kontrolu nad Lost Haven získá Salieri. Morello konečně vystrčil nos na veřejnosti a vy se rozhodnete ho poctít svou návštěvou. Vše ale nejde vyloženě podle plánu a jakmile dorazíte do divadla, Morello zrovna odjíždí. Pustíte se tedy do automobilové honičky, která skončí buď Morellovým pádem z mostu či zřícením letadla.

V Markusfilm si ale řekli, že to zkusí trochu jinak, a tak se nám dostává pohled na to, co by se asi stalo, kdyby to Tom s Pauliem stihli do divadla o něco dříve. Více raději prozrazovat nebudu, abych vám zbytečně nezkazil zážitek ze zhlédnutí filmečku. Nicméně, alespoň vám ho doporučím, jelikož v Markusfilm odvedli kus práce a mimo absenci Morellova bílého obleku nemám filmu co vytknout.

Tohle filmové studio toho za sebou rozhodně nemá málo, což se odráží v kvalitě samotného filmu. Sice se nejedná o nic velkého, zhlédnutí celého snímku vám zabere cca 8 minut, ale stále je to něco, co dokáže potěšit každého fanouška Mafie. Ještě předtím, než se pustíte do filmu samotného, se můžete podívat na fotky, které najdete níže, a po jeho zhlédnutí se zase můžete mrknout na video o jeho tvorbě.

Nejde o první fanfilm studia Markusfilm a na jejich kanále najdete několik dalších misí z Mafie zpracovaných ve stylu fanfilmu.