Předtím než seriál Star Wars: Klonové války dostal poslední sedmou sérii, existovalo 8 nedokončených epizod. Ty byly vypuštěny mezi fanoušky. Obsahovaly sice kompletní dabing, ale nedokončenou animaci. Čtyři epizody patřící pod příběhový oblouk Bad Batch byly reimaginovány do 7. série s minimálními příběhovými změnami.

Přečtěte si také: Star Wars: Vadná várka v poslední sezóně oživí jistou populární postavu

Druhý příběhový oblouk takové štěstí neměl. Crystal Crisis on Utapau pojednával o tom, jak se Obi-Wan Kenobi a Anakin Skywalker snaží zabránit separatistům, aby získali obrovský kyber crystal, který může být proměněn ve velmi nebezpečnou zbraň. Scéna, kterou se animátor z kanálu Cinematic Captures rozhodl zpracovat, zachycuje rozhovor Obi-Wana a Anakina ohledně jeho padawanky Ahsoky Tano. Podle jeho slov mu scéna přišla nesmírně důležitá pro rozvoj postav a bylo mu líto, že se nakonec nedočkala oficiálního vydání. Proto se toho rozhodl chopit sám. 

Porovnávací video ukazující původní scénu a novou animaci

Pokud vás tato scéna zaujala, můžete se podívat na podobný projekt, který předělává Star Wars Knights of the Old Republic do podoby animovaného seriálu. Nebo se podívejte na naše video o seriálu Clone Wars, kde vysvětlujeme jeho těžké začátky a to, jak se z něj nakonec stal kult.