V květnu/máji roku 2020 začalo slovenské nakladatelství Lindeni vydávat nové vydání kultovní fantasy série Zaklínač od Andrzeje Sapkowského. To se lišilo od předchozích českých i slovenských vydání několika prvky. Na prvním místě si každý určitě všimnul precizních cover artů od Jakuba Šimjaka. Další prvky jsou čistě obsahové. Každý díl série obsahuje nejen kvalitní ilustrace od Briana Terrera, ale také speciální mapu, jež čtenářům napoví, kde se zrovna hlavní hrdinové pohybují.

Přečtěte si také: Nové vydání knižního Zaklínače pro slovenské čtenáře

První vlna, kterou Lindeni vydalo, obsahovala první dvě knihy povídek s podtituly Posledné želanie (Poslední přání), Meč osudu (Meč osudu) a první román o Geraltovi a Ciri s názvem Krv elfov (Krev elfů). Druhá vlna, obsahující romány Čas opovrhnutia (Čas opovržení) a Krst ohňom (Křest ohněm), přišla na knižní trh o pět měsíců později na konci října/októbra 2020.

Přečtěte si také: Druhá vlna nového vydání Zaklínače od Lindeni přichází

Poslední várka měla podle původních informací z jara minulého vyjít ještě v roce 2020. To se však nestalo a spuštění prodeje bylo posunuto na letošní rok. V současné době však můžeme slovenské čtenáře ujistit, že na dokončení série budou čekat pouhé dva dny, protože poslední dva navazující romány s podtituly Veža lastovičky (Věž vlaštovky), Pani jazera (Paní jezera) a samostatný příběh Búrková sezóna (Bouřková sezóna) vyjdou během tohoto týdne.

Podle informací z webových stránek nakladatelství Lindeni by tři poslední knihy měly vyjít 19. února/februára 2021. Všechny budou samozřejmě svázané v pevných deskách a budou obsahovat bonusy zmiňované v prvním odstavci článku. Maloobchodní cena se pohybuje od 14 do 16 euro podle délky samotného titulu.