V červenci/júli letošního roku jsme vás informovali o slovenském vydání druhého dílu série Nadace (Nadácia) od legendárního sci-fi spisovatele 20. století, Isaaca Asimova (Já, robot). Moderní slovenské vydání připravuje nakladatelství Lindeni vždy v pevných deskách a s krásnými cover arty, které by mohl snad každý jiný vydavatel závidět.

V již zmiňovaném článku jsme okrajově psali o tom, že bychom se ještě letos měli dočkat třetího dílu s názvem Druhá nadácia, ale v době psaní článku nebylo známo datum vydání. Informace se však časem začaly objevovat a už teď vám můžeme s klidem říci, že by měl třetí díl Nadace vyjít 23. října/októbra tohoto roku.

Přečtěte si také: Nadácia a impérium již má své datum vydání

Knihu už si můžete předobjednat například na eshopu Martinus.sk. Na závěr se s vámi rozloučíme oficiální anotací, která by vám měla alespoň trochu nastínit samotný děj druhého dílu.

„Nadácia upadla do područia mutanta Mula. A napriek tomu, že extrémne rýchlo dobyl nemalú časť vesmíru, stále to nepovažuje za dostatočné. Je presvedčený, že na to, aby dosiahol svoj cieľ, musí zničiť bájnu druhú Nadáciu. Národ, ktorý vraj na všetko historické dianie dohliada z bezpečnej vzdialenosti, ukrytý pred zvedavcami. Ťahá druhá Nadácia potichu za nitky osudu, alebo je len rozmarom Hariho Seldona, tvorcu najodvážnejšieho záchranného plánu v dejinách ľudstva?“